Львів’ян закликають відмовитися від штучних квітів та не нести їх на кладовища

1731 0
Людям радять краще посадити живі квіти, газонну траву, чи поставити свічку.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Оскільки до Великодня залишилося лише кілька тижнів, містяни можуть нести на могили своїх померли пластикові вінки та квіти. Аби цього не ставалося, у Львові готують окреме звернення Ради церков до вірян та готують інформаційно-роз’яснювальні афіші і соціальну рекламу, інформує ЛМР.

Читайте також: Село на Львівщині відмовилося від поминок у день похорону та обговорюють перехід на святкування Різдва 25 грудня

Таке рішення прийняли на онлайн-нараді про екологію Львівської міськради з представниками усіх християнських конфесій міста.

«Однією з негативних традицій, яка склалася в пострадянський період, – є принесення на цвинтар пластикових квітів. А пластикові квіти, насправді, це не є вияв поваги до померлого – це є сміття, яке шкодить довкіллю. Пластикові відходи сотні років розкладаються на полігонах, а коли їх палять, то це дуже небезпечні викиди в атмосферу. Їм є альтернатива – це посадити живі квіти, газонну траву, чи поставити свічку. Хочемо, щоб люди переглянули свої звички і не несли на могилу сміття, а щиру молитву», – каже радниця міського голови Львова Ірина Оршак.

Щоб люди не несли пластик на могили родичів, у місті планують підготувати звернення Ради єпископів до львів’ян на тему екології і захисту довкілля, а також розвішати соціальну рекламу по місту та розробити афіші з рекомендаціями для парафіян, про шкідливість пластику, та які є альтернативи у період вшанування своїх рідних. Ці афіші будуть розміщені на дошках оголошень біля храмів.

Нагадаємо, екологічний комітет Верховної Ради підтримав законопроєкт № 2051-1 «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України». Згідно із документом, планують заборонити: надлегкі пластикові пакети; легкі пластикові пакети, товщиною до 50 мкм; оксорозкладні (оксобіорозкладні) пластикові пакети.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!