Львів'ян запрошують долучитися до обговорення перепланування вулиці Бандери

2810 0
В 2017 році у Львові заплановано реконструювати вулицю Степана Бандери. Поки ж міські чиновники вирішили розпитати мешканців, яка, на їх думку, має бути ця вулиця, щоб вона була зручною для всіх, хто нею користується.
Фото: mobility.lviv.ua

Фото: mobility.lviv.ua

Проект «Вулиця для всіх» має на меті створити прецедент налагодження комунікації між мешканцями, підприємцями та владою міста під час реконструкції громадського простору. Упродовж 2016 року Інститут міста організовуватиме низку відкритих зустрічей з мешканцями, воркшопів та соціологічних досліджень, в результаті яких мають бути напрацьовані рекомендації для архітекторів та інженерів, які безпосередньо займатимуться реконструкцією вулиці Бандери.

Уже 1 квітня запланована перша така зустріч, на якій команда «Вулиці для всіх» представить мешканцям ідею проекту та обговорить з ними напрацювання першого Урбаністичного воркшопу, який нещодавно відбувся у Львові за участі експертів з питань архітектури та містобудування.

«Завданням нашого проекту є врахувати інтереси різних груп на прикладі облаштування вуличних просторів. Під час підготовки реконструкції вулиці Бандери, ми б хотіли уникнути ситуації, коли при процесі планування увага фахівців-інженерів здебільшого  орієнтована на задоволення інтересів користувачів транспорту. Саме тому ми прагнемо ввести принцип «партисипативного планування» та залучити всі зацікавлені сторони до процесу, адже мешканці та користувачі вулиці також є експертами цього конкретного простору – вони щодня стикаються з проблемами цієї вулиці. Ми закликаємо мешканців та всіх активних користувачів цієї вулиці – пішоходів, велосипедистів, пасажирів громадського транспорту, водіїв, власників довколишніх магазинів і ресторанів долучатись до процесу та висловлювати свої думки з приводу реконструкції. Ми б хотіли, щоб вулиця Бандери стала моделлю «ідеальної вулиці» – вулиці для всіх», – зазначила Наталія Винярчук, координатор проекту «Вулиця для всіх».

За підсумками побажань усіх зацікавлених сторін має бути напрацьованих проект реконстукції вулиці, а безпосередній ремонт заплановано розпочати у 2017 році.

Про час і місце зустріч 1 квітня буде повідомлено згодом.

Довідка:

Проект «Вулиця для всіх» реалізовує Інститут міста, спільно з Львівською міською радою та містом Лейпциг. Тривалість проекту: жовтень 2015 - вересень 2017 року. Фінансування проекту здійснює Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку (BMZ) через спільне ТзОВ «АНҐАЖМО ҐЛОБАЛЬ» (ENGAGEMENT GLOBAL GmbH).

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!