Львів'ян запрошують долучитися до обговорення перепланування вулиці Бандери

2422 0
В 2017 році у Львові заплановано реконструювати вулицю Степана Бандери. Поки ж міські чиновники вирішили розпитати мешканців, яка, на їх думку, має бути ця вулиця, щоб вона була зручною для всіх, хто нею користується.
Фото: mobility.lviv.ua

Фото: mobility.lviv.ua

У п'ятницю, 1 квітня, о 18:00 год. в Урбан-бібліотеці (вул. Устияновича, 4) відбудеться зустріч-обговорення з облаштування вул. Бандери.

Зустріч відбудеться в рамках проекту «Вулиця для всіх - партисипативне планування вулиці у Львові». Метою проекту є запровадження, на прикладі однієї львівської міської вулиці, практики «належного врядування», через залучення до процесу планування на ранніх етапах усіх зацікавлених сторін.

На зустрічі буде:

  • запрезентовано ідею та основні етапи проекту «Вулиця для всіх»
  • обговорення німецького досвіду планування вулиць
  • представлення напрацювання Урбаністичного воркшопу щодо вул. Бандери, в якому взяли участь експерти з питань архітектури та містобудування
  • зібрано ідеї щодо покращення вулиці Бандери

Проект «Вулиця для всіх» має на меті створити прецедент налагодження комунікації між мешканцями, підприємцями та владою міста під час реконструкції громадського простору. Упродовж 2016 року Інститут міста організовуватиме низку відкритих зустрічей з мешканцями, воркшопів та соціологічних досліджень, в результаті яких мають бути напрацьовані рекомендації для архітекторів та інженерів, які безпосередньо займатимуться реконструкцією вулиці Бандери.

За підсумками побажань усіх зацікавлених сторін має бути напрацьованих проект реконструкції вулиці, а безпосередній ремонт заплановано розпочати у 2017 році.

Довідка:

Проект «Вулиця для всіх» реалізовує Інститут міста, спільно з Львівською міською радою та містом Лейпциг. Тривалість проекту: жовтень 2015 - вересень 2017 року. Фінансування проекту здійснює Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку (BMZ) через спільне ТзОВ «АНҐАЖМО ҐЛОБАЛЬ» (ENGAGEMENT GLOBAL GmbH).

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!