Політична реклама

Львів'ян запрошують на Дитячий фестиваль

1494 0
У Львові 17-19 травня відбудеться Дитячий фестиваль. Протягом 3 днів у програмі фестивалю заплановано понад 300 заходів, серед яких - читання, творчі майстерні, конкурси, квести, ігри.

Дитячий фестиваль у Львові відбудеться у форматі гри-квесту «Збирай слонів», - повідомляють організатори. Гра розпочинається у всіх львівських школах і дитячих бібліотеках. Для участі в грі діти повинні відвідати основні події фестивалю і зібрати на них якнайбільше «слонів» – наліпок. Найактивніші мисливці на слонів отримають призи. Щодня будуть розігруватися електронні книги-читалки, а головний приз фестивалю – планшетний комп’ютер.

Відвідини Дитячого фестивалю – це шанс виграти абонементи на спортивні секції і танцювальні заняття, квитки до Аквапарку, Природознавчого музею, у дитячі розважальні центри і на Чудо-тур Львовом.

Для любителів поласувати організатори готують сертифікати на смачні солодкі десерти від львівських кав’ярень. Розігруватимуться також книги, фрізбі, значки. 

Відкриє фестиваль 17 травня Парад учасників. Понад 1500 дітей у костюмах улюблених літературних героїв, спортсмени, танцювальні й театральні дитячі колективи у супроводі ростових ляльок, гурту барабанщиць та духового оркестру крокуватимуть центральною частиною міста до Палацу мистецтв, запрошуючи на фестиваль. У подвір’ї Палацу відбудеться дефіле і вручення нагород переможцям конкурсу костюмів.
 
Фестиваль дитячого читання «КНИГОМАНІЯ» – головна складова Дитячого фестивалю у Львові, спрямована на популяризацію читання серед дітей та підлітків. Відбудуться:
 
• зустрічі з авторами найкращої дитячої літератури з України, Польщі, Білорусі, Великої Британії та Швейцарії; з ними можна буде спілкуватися, взяти автограф - літературні читання та автограф-сесії триватимуть у режимі нон-стоп протягом усього фестивалю;
Почесний гість – Іан Вайбрoу (Велика Британія), автор повістей про пригоди Малого Вовчика.
Спеціальний гість – авторка чудових книг для підлітків Йоанна Ягелло (Польща). Завітає знакова білоруська журналістка і письменниця Світлана Алексієвич – розповідатиме, як говорити з дітьми на складні теми на кшталт Чорнобильської катастрофи;
Також фестиваль відвідають: Наталя Гузєєва, Галина Вдовиченко, Лариса Денисенко, Оксана Думанська, Олександр Есаулов, Максим Кідрук і Дара Корній, Олег Майборода, Зірка Мензатюк та інші.
• підсумковий етап конкурсу «Найкращий читач України-2013» та Урочиста церемонія нагородження переможців;
• акція «Книжка від зірки» - Зірки телебачення, шоу-бізнесу та спорту читатимуть свої улюблені з дитинства книги, розважатимуть дітей, розігруватимуть призи і подарунки. Акція проводитиметься 4 рази в день;
• літературні квести – впродовж трьох днів виконуватимуть різні літературні завдання, учасники команд отримають фрізбі, значки та інші призи із символікою фестивалю.
 
В дорослій частині Дитячого фестивалю – ексклюзивний тренінг для бібліотекарів з промоції читання серед дітей та молоді в межах міжнародного проекту Book Platform. 

Планується прем'єра вистави про Петрика П’яточкіна твореного українською письменницею Наталією Гузєєвою.

Окрім того, заплановані Фестиваль настільних ігор «Ігрова сфера», Спортивний фестиваль та Ярмарок дитячих книжок «Форум видавців – дітям».

У межах ярмарку вручається премія «Левеня» – перша незалежна премія в галузі дитячої літератури, лауреати якої отримували нагороди на престижних міжнародних книжкових виставках. Найкращі дитячі книжки обирають діти – найоб’єктивніше з усіх журі.

Програму заходу можна знайти тут.

Місце проведення: КМЦ «Палац Мистецтв» (вул. Коперника, 17). Вхід вільний. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!