Львів’ян кличуть обговорити фінансування громадських організацій. Де і коли?

1946 0
7 грудня у Львівській міській раді відбудеться громадське обговорення нової редакції Програми надання фінансової підтримки громадським організаціям на реалізацію соціально-культурних проектів.

Нагадаємо, 11 листопада відбулось публічне представлення базової версії документу під час якого було отримано ряд пропозицій від громадськості, а також частина пропозицій надійшла поштою. Після розгляду отриманих пропозицій в Програму були внесені відповідні зміни. Детальнішу інформацію можна знайти тут.

Громадське обговорення відбудеться 7 грудня о 17.00 год. в каб. 202 Львівської міської ради

Довідка:
Конкурс соціально-культурних проектів у Львівській міській раді проводиться з 2007 року. Кожного року кілька десятків громадських організацій отримують від міста фінансову підтримку на реалізацію соціально-культурних проектів на конкурсній основі за напрямками: культура, соціальний захист, розвиток громадянського суспільства, робота з молоддю, туризм. За період 2007-2015 рр. на конкурс було подано 1120 проектних пропозицій, із них підтримано 375, тобто приблизно кожен третій проект.

Даними змінами пропонується спростити форму подачі заяв на конкурс, шляхом електронного повідомлення, без жодних довідок. Чітко визначений період подачі заяв, який раніше відбувався в різний час, що дозволить покращити планування діяльності громадських організацій. Передбачено можливість отримати відшкодування затрат на адміністрування проекту до 10% кошторису проекту. Як наслідок, очікується зростання активності громадських організацій та відповідно кількості та якості поданих на конкурс проектів.

Проект «Громади в дії» реалізовується Інститутом міста за фінансування Програми ЄС «Neighbourhood Civil Society Facility 2012 and Non-State Actorsand Local Authoritiesin Development (NSA&LA) 2012 and 2013». Проект спрямований на активізацію локальних громад міста, співпрацю з громадськими активістами, а також налагодження ефективного діалогу мешканців з місцевою владою через залучення у процес планування та прийняття рішень. Партнери проекту: ГО «Центр дослідження місцевого самоврядування», Український Католицький Університет, Секретаріат Львівської міської ради та ГО «Legal Service».

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!