Львів’ян запрошують на громадські слухання щодо збереження третьої стоматполіклініки

1742 0
Працівники побоюються, що поліклініку можуть ліквідувати.
фото: Юрій Казмірчук

фото: Юрій Казмірчук

28 лютого у Львові проведуть громадські слухання про збереження комунальної 3-ї стоматологічної поліклініки у Залізничному районі як бюджетної установи.

Читайте також: Реформа стоматології у Львові. Навіщо вона і чому лікарі проти

Слухання ініціювали місцеві мешканці через те, що 3-тю стоматологічну поліклініку, у межах реформи, перетворили у комунальне некомерційне підприємство.

«Прийнята ухвала суперечить забезпеченню надання якісної, своєчасної, доступної та рівноправної стоматологічної допомоги, порушує низку статей Конституції України,зокрема всіх частин 49-ї статті, яка на сьогоднішній день гарантує всі стандарти та вимоги щодо надання належної медичної допомоги. Спричинить кадровий колапс та кадровий дефіцит», – ідеться у пояснювальній записці.

Громадські слухання відбудуться в актовому залі Залізничної районної адміністрації. Реєстрація триватиме із 17:00 до 18:00. Початок заходу запланований о 18:00.

Читайте також: Екстрена медична допомога у Львові: коли «швидка» не мусить поспішати

Нагадаємо, у 2017 році депутати ЛМР підтримали ухвалу про перетворення чотирьох міських стоматологічних поліклінік у некомерційні підприємства. Тоді ж прийняли програму фінансування стоматологічної допомоги окремим категоріям населення. Таким чином у місті мала початися реформа стоматології, мета якої – легалізувати платні послуги та зменшити видатки з бюджету на утримання поліклінік. 1-а комунальна стоматполіклініка одразу погодилась на реорганізацію у некомерційне підприємство. Решта – протестували та судилисяз міською радою.

Зокрема, працівники 3-ї стоматполіклініки неодноразово пікетували міську раду та виступали проти реорганізації медзакладу. У серпні 2017 року поліклініку очолив Юрій Павлів, однак колектив не впускав новопризначеного керівника на робоче місце. Через тиждень після початку конфлікту до поліклініки виїхала профільна комісія для проведення комплексної перевірки організації надання медичної допомоги та інвентаризації матеріальних цінностей, але стоматологи її також не допустили. Юрію Павліву та головному бухгалтеру 3-ї стоматполіклініки надали робочі місця в приміщенні управління охорони здоров’я. У листопаді торік 3-тю стоматологічну поліклініку приєднали до четвертої, перетворивши на комунальне некомерційне підприємство. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!