Львів’ян запрошують на концерт пам’яті Володимира Івасюка

2856 0
8 березня відбудуться одразу два концерти за участі відомих українських виконавців.
Фото: wp.com

Фото: wp.com

У четвер, 8 березня, у Львівській Опері відбудуться два концерти пам’яті Володимира Івасюка, приурочені до дня народження відомого українського співака. Про це інформує прес-служба ЛМР.

Із власними інтерпритаціями пісень співака у концертах візьмуть участь гурт «Курбаси», Тарас Чубай, «Плач Єремії», «Пікардійська Терція», Брія Блессінг та гурт «Шоколад».

«Всі по-різному виконують пісні Івасюка. Я погоджуюсь з інтерпретацією кожного, головне – щоб не спотворювали оригінал. Іноді сидиш і думаєш: "А що вони взагалі співають? Невже це Івасюк?"», – цитують організатори сестру композитора Галину Івасюк.

Обидва концерти відбудуться 8 березня: о 17:00 та о 19:30. Більш детальну інформацію можна знайти на сторінці організаторів концерту у Facebook.

Довідка:

Володимир Івасюк – український композитор і поет, народився 4 березня 1949 р. Один із засновників української естрадної музики. Автор 107 пісень, серед яких найвідоміша – «Червона рута», 53 інструментальних творів, музики до кількох спектаклів. Професійний медик, скрипаль, чудово грав на фортепіано, віолончелі, гітарі, майстерно виконував свої пісні. Неординарний живописець. 18 травня 1979 року його знайшли у брюховицькому лісі під Львовом. Офіційна версія – самогубство – підлягає сумніву і дотепер. Похорон Володимира Івасюка 22 травня 1979 року у Львові перетворився на масову акцію протесту.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!