Львів’ян запрошують на лекцію про Франка-фемініста

2295 0
У четвер, 17 грудня, в кав’ярні «Дзиґа» (вул. Вірменська, 35) відкриту лекцію «Франко і жіночий дискурс» прочитає літературознавиця Марта Госовська.
фото: ukrlit.org, uk.wikipedia.org

фото: ukrlit.org, uk.wikipedia.org

«Іван Франко є важливою фігурою для вивчення українського феміністичного руху, чий вклад не можна ігнорувати, проте не можливо і не критикувати. Марта Госовська, літературознавиця, спеціалістка з феміністичної літературної критики розповість про постать  Франка в контексті жіночої емансипації, його гендерний дискурс та окреслить хвилі розвитку  фемінізму в Галичині кінця ХІХ – початку ХХ століття», – зазначають організатори.

Читайте також: Феміністки Львова: хто вони і за що борються

Захід відбувається в рамках проекту «Феміністичний лекторій», що реалізовується громадською ініціативою «Феміністична майстерня» за підтримки Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Україні.

Початок – 18:30. Вхід вільний. Контактна особа:  096 89 83 86 0, [email protected]

Нагадаємо, Львівська облрада проголосила 2016 рік на Львівщині Роком українського письменника Івана Франка та Роком українського історика, громадського та політичного діяча Михайла Грушевського. Відповідні рішення депутати прийняли на сесії 3 листопада. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!