Львів’ян запрошують на перегляд фільмів про найважливіше в історії України

1983 0
У середу, 22 квітня, у Львові продовжується показ документально-історичних фільмів про визначні події історії України та стрічок, що формують історичну пам’ять українців із циклу «Історія в кадрі». Покази відбуваються щосереди із 15:00 до 16:00 у приміщенні ЛОУНБ (читальний зал) за адресою: проспект Шевченка, 13. Сьогодні на порядку денному дві стрічки: «За Україну! За її Волю!» та «Війна за свій рахунок».

Показ фільмів відбувається у рамках реалізації спільного проекту Громадського руху «Зарваницька ініціатива», Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького», ГО «Пліч-о-пліч заради майбутнього», ГО «Громадська варта» та Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки.

Сьогодні, 22 квітня, транслюватимуть наступні фільми:

1. «За Україну! За її Волю!» (2014)

Жанр: історико-документальний.

Країна: Україна.

Режисер: Петро Кулінський.

Тривалість: 00:33:08.

Сюжет: Історико-документальний фільм про видатні битви українців. Орша, Хотин, Контоп – про ці видатні історичні перемоги української зброї у нерозривній сув’язі із сьогоденням розповідають автори фільму.

2. «Війна за свій рахунок» (2014)

Жанр: документальний.

Країна: Україна.

Режисер: Леонід Кантер, Іван Ясній.

Тривалість: 00:33:30.

Сюжет: Режисер Леонід Кантер в зоні АТО не як спостерігач, він – боєць Нацгвардії. Але камеру не залишив, навіть, на війні. Про те, як там живеться нашим, що вони переживають, як радіють і сумують, йдеться у фільмі «Війна за свій рахунок».

Організатори запрошують  всіх бажаючих на перегляд документальних стрічок. Вхід – безкоштовний.

Контакт: Юрко Антоняк, 0503706632, [email protected].

Подію у Facebook шукайте тут.

Фото: vk.com, polemika.com.ua, zt.20minut.ua, t-v.te.ua.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!