Львів’ян запрошують на «Різдво в Гаю»

2147 0
7-9 січня у Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» організують традиційне свято «Різдво в Гаю».
фото: eurowine.com.ua

фото: eurowine.com.ua

У ці дні свої двері садиби гаю, де відбуватимуться майстер-класи, читання різдвяних казок, гості спільно колядуватимуть від хати до хати, що створить особливу родинну атмосферу.

Протягом трьох святкових днів, 7-9 січня, усі охочі зможуть навчитися створювати різдвяні павуки з соломи, відвідати майстер-класи із прядіння, скуштувати хліба, випеченого в старовинній печі, почути про давні звичаї святкування Різдва та приготування традиційних різдвяних страв. І звичайно, колядуватимуть від хати і до хати.

Під час Свята «Різдво в Гаю» відбуватимуться театралізовані дійства вертепів, колядуватимуть гурти автентичного співу та відбуватимуться різноманітні зимові забави.

«А ще в  Гаю розгорнеться  Ярмарок,  який щедро частуватиме численними різдвяними стравами, а саме – медовою кутею, пампушками, духмяним узваром та іншими смаколиками. Гості Свята в інтерактивній формі дізнаються історії найдавніших садиб, долучаться до давніх звичаїв», – інформують організатори.

Як повідомили Tvoemisto.tv в адміністації музею, із нового року вхідний квиток до скансену подорожчає: для дорослої особи він коштуватиме 30 грн, а для студентів – 20 грн. Очікується, що під час «Різдва у Гаю» вхідний квиток можна буде придбати за звичайною ціною.

Читайте також: За тиждень у Львові відкриють Різдвяний ярмарок: родзинки цьогорічного сезону

Нагадаємо, від суботи, 3-го грудня, у Львові розпочала роботу ковзанка на площі Ринок

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!