Львів’ян запрошують на різдвяний фестиваль Bach Contemporary

1775 0
На концерті-відкритті 2 січня звучатимуть композиції Й. С. Баха, якому й присвячений фестиваль.
Фото: Львівська філармонія

Фото: Львівська філармонія

У львівській філармонії відбудеться фестиваль Bach Contemporary, на який із 2 по 8 січня запрошують усіх шанувальників класичної музики. Під час фестивалю організатори обіцяють зруйнувати стереотипи про музику Йоганна Себастьяна Баха та покажуть, наскільки вона, навіть через 300 років, є актуальною та цікавою.

Фестиваль зініціювала українська органістка Олена Мацелюх. У його подіях візьмуть участь справжні майстри своєї справи – музиканти-віртуози із України та Франції. Сім концертів Bach Contemporary оздоблять Різдво класикою, уривками, саундтреками із всесвітньовідомих мультфільмів та мюзиклів, епохальними музичними  джаз-, поп-, рок-хітами та колядками різних країн світу.

Зокрема, на концерті-відкритті 2 січня звучатимуть композиції Й. С. Баха, якому й присвячений фестиваль. Виконавці доводитимуть, що музика видатного митця бароко навіть крізь століття залишається незрівняною й особливою. 4 січня на сцені Львівської національної філармонії відбудеться дві події: у першій гості зможуть познайомитися із бароковим інструментальним тандемом – органом і клавесином, а ввечері на слухачів очікуватимуть відомі різдвяні композиції та популярні номери із мюзиклів та мультфільмів.

Не менш цікавими будуть концерти наступного дня. Зокрема, концерт «Genius: Bach & Vivaldi» об’єднає найвідоміші композиції всесвітньовідомих композиторів, в атмосферу французького Різдва можна буде зануритись на події «Bonjour Noel», а також презентують драйвове оркестрове шоу «Симфорок».

Завершиться фестиваль 8 січня органною та фортепіанною музикою. Майже усі концерти «Bach Contemporary» супроводжуватимуть візуалізації: художниця-імпровізаторка Олена Куц із допомогою різних технік (графіка, живопис, піскова анімація) зображатиме образи та настрої композицій, що звучатимуть.

Детальна інформація про події та квитки на офіційному сайті Львівської філармонії за посиланням.

Партнерська публікація



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!