Львів’ян запрошують на світову прем’єру фільму про Небесну сотню

2185 0
Світова прем'єра документального фільму тривалістю 90 хвилин німецького продюсера та режисера Крістіана Зайделя «The Heavenly Hundred of Maidan Square (Nebesna Sotnya)» відбудеться 13 лютого о18:00 годині у Палаці сапєг, що на Коперника, 40а.

У стрічці продюсер розповідає про долі людей, які були вбиті на Майдані у Києві, а також про долі та відчуття їхніх вдів, дітей, батьків, родичів та друзів. У стрічці згадані ключові події, що відбувались на Майдані у період з листопада 2013-го по лютий 2014-го, передана атмосфера Майдану під час протестів, моторошність терору, побиттів, викрадень та убивств, жахливі дні штурму та розстрілів, оплакування жертв та свідчення людей, що вижили. Зйомки фільму відбувались у Києві та області, у Львові та області, а також у Мюнхені.

Робота над фільмом почалась спонтанно. Крістіан Зайдель приїхав до Києва з метою побачити Майдан і, глибоко зворушений трагедіює, що сталась, атмосферою і виглядом площі, почав своєю малою камерою знімати барикади, свічки, квіти та людей. Автор був вражений високим рівнем пропаганди, яка є у західних мас-медіа, коли на власні очі побачив, що українська реальність не така, як її показують пропагандисти.

У фільмі викладені історії та портрети родичів та нареченої Богдана Сольчаника (м. Старий Самбір, Львівщина), батьків, друзів та дочки Юрія Вербицького (м. Львів), вдови та доньки Сергія Шаповала (м. Київ), сім’ї Віктора Швеця (с. Гатне, Київщина), вдови та 5-річної доньки Олександра Царька (м. Васильків, Київщина), а також інших убитих та поранених.

Від кінця лютого 2015-го відбудуться покази та обговорення у країнах Європи (у Лондоні, Відні, Берліні та інших містах). Згідно з бажанням автора фільм не транслюватиметься на телебаченні чи з комерційною метою аж поки не відбудуться масштабні покази та обговорення по всьому світу. Також будуть зроблені версії фільму із субтитрами різними мовами включаючи російську.

Крістіан Зайдель – відомий німецький продюсер, письменник та режисер. Автор книг-бестселерів «Gewinnen ohne zu kämpfen» (Без боротьби перемагати), «Die Frau in mir» (Жінка в мені). Найважливіші роботи автора у кінематографі: міжнародний художній фільм «The Biographer — The Secret Life of Princess Di» (режисер Філіп Савіль),  який розповідає про протиріччя між іміджем та реальністю на прикладі життя принцеси Діани, серія фільмів Sound on Film (BBC 2), що отримувала міжнародні нагороди і під час роботи над якою Крістіан співпрацював із культовим режисером Ніколасом Роегом (Nicolas Roeg), музикантом рок-гурту Portishead Адріаном Атлі (Adrian Utley), а також з Клаудією Шифер, що зіграла роль у фільмі «The Sound».

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!