Львів’ян запрошують на цикл лекцій про історію прав людини. Програма

1773 0
Лекторами будуть Мирослав Маринович, Ірена Карпа, Ольга Герасим’юк, Ігор Козловський та інші відомі українці.
Фото: Психологіс

Фото: Психологіс

У п’ятницю, 19 квітня, у Львові стартує цикл лекцій про історію прав людини «10 друзів рівності». Організовує його львівський освітній центр з прав людини за підтримки МФ «Відродження», National Democratic Institute (США) та уряду Швеції. Про це Tvoemisto.tv повідомили організатори.

Лектори розповідатимуть історії чоловіків і жінок з України та світу, які своїми вчинками змінили історію прав людини. Усі лекції відбуватимуться у просторі галереї Дзиґа. Вхід – вільний.

Читайте також: Свобода бути. Чому прагнути толерантності важливіше, ніж руйнувати обмеження

«На основі десяти лекцій український драматург Ігор Білиць, що буде присутнім на усіх подіях проекту, напише театральну п’єсу, сценічна читка якої запланована восени цього року. Мистецьким партнером проекту є Перший Театр, на сцені якого відбудеться прем’єра читки», – додають організатори.

Програма:

  • 19 квітня: лекція «Зі Львова до Лондона та назад до Львова: Лаутерпах, Лемкін і права людини», прочитає юристка, експертка з міжнародного права Катерина Бусол.
  • 23 квітня: головна редакторка Видавництва Старого Лева Мар’яна Савка прочитає лекцію «Крейґ Кілбургер проти: Всесвітня відповідальність 12-річного хлопчика» про засновника рухів «Free the Children» i «Me to We» Крейґа Кілбургера.
  • 10 травня: дисидент, проректор Українського Католицького Університету Мирослав Маринович прочитає лекцію на тему «Митрополит Андрей Шептицький і принцип win-win».
  • 14 травня: релігієзнавець, засновник «Лабораторії секулярної медитації» Ігор Колесник прочитає лекцію «Полювання на Ґанді» та розкриє принцип ненасильницького спротиву.
  • 16 травня: український релігієзнавець Ігор Козловський прочитає лекцію «Папа милосердя» і розповість про внесок Папи Франциска в історію прав людини.
  • 29 травня: лекція кандидатки соціологічних наук Наталії Отріщенко «Місто, яке уявила Джейн» про Джейн Джейкобс, американську та канадську журналістку, письменницю й активістку, яка вплинула на містобудування, соціологію та економіку.
  • 6 червня: лекція «Дух 1968: ритуали непокори та боротьба за права» від культуролога Богдана Шумиловича про те, як 1968 рік спричинив глобальні зміни і як унаслідок цих змін права меншин вперше в світовій історії стали частиною великих дебатів.
  • 15 червня: журналістка, телеведуча та медіа-менеджерка Ольга Герасим’юк прочитає лекцію «Одне маленьке “ні” в автобусі», в якій ітиметься про найвідомішу борчиню за права темношкірого населення США Розу Паркс.
  • 22 червня: письменниця та співачка Ірена Карпа прочитає лекцію «Жіноча справа: юристка Амаль Клуні на захисті прав людини» (ця зустріч відбудеться о 12:00).
  • 25 червня: український філософ Андрій Дахній у лекції «Пастор без пасторальності» розкаже історію німецького священика та громадського діяча часів ІІ Світової війни Дітріха Бонгьоффера.

Раніше освітній центр з прав людини у Львові провів цикл лекцій з психології за участі психотерапевта Володимира СТанчишина.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!