Львів’ян запрошують на відкриття виставки про історію Янівського концтабору

2981 1
Виставка триватиме до кінця року.
Фото: Територія Терору

Фото: Територія Терору

У четвер, 30 серпня, у Меморіальному музеї тоталітарних режимів «Територія Терору» відкриється виставка, присвячена табору примусових робіт «Янівська». Протягом німецької окупації у 1941-1944 роках Янівський концтабір був одним з основних центрів нацистського терору у Львові та Західній Україні.

Експозиція виставки є інтерактивною. Вона включає в себе візуальні та аудіоматеріали, зі свідченням та спогадами жертв табору та їхніх наглядачів. Також до виставки увійшла унікальна реконструкція вигляду та розташування споруд, що входили до складу табірного комплексу, яку створили в музеї на основі архівів та польових досліджень сучасної території. Експозиція також включатиме досі не представлені експонати, пов’язані з єврейським самоуправлінням гетто.

Після відкриття постійної експозиції музею, виставка увійде до однієї з її локацій – «індустрія терору».

Відкриття відбудеться о 22:00 зі спеціальним 3D-супроводом, що покликаний проілюструвати атмосферу життя в таборі. Вхід на відкриття виставки – вільний.

Виставка триватиме до 31 грудня цього року.


Читайте також:
24 Серпня, 2018 15:41
666 ... відходить останнє покоління , яке на собі зазнало усі оті "європейські цінності" , що принесли на нашу землю оті "визволителі" ... нещодавно довелось почути (на вул Дорошенко) , як один "активіст" молив Бога прислати в Україну Гітлера ... !!! ... але на моє обурення він дуже швиденько пішов геть ... але ж в своїй голові він носить конкретні "ідеї" ... і на жаль він такий не поодинокий український "активіст" - прихильник Гітлера ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!