Львів’ян запрошують на виставку-фотохроніку про життя різних конфесій у незалежній Україні

1097 0
Виставка складається з 22 тематичних банерів, кожен з яких присвячений окремій темі.
Фото: Музей історії релігії

Фото: Музей історії релігії

Сьогодні, 20 серпня, у Львівському музеї історії релігії презентують банерну виставку «30 років релігійної свободи». Її розмістять на площі перед Музеєм о 14.00, повідомляє музей.

Виставку «30 років релігійної свободи» можна буде оглянути упродовж двох місяців.

Читайте також: У Музеї Пінзеля, експонували давній п’ятиярусний іконостас із Жовківщини. Фото

Виставка, яка показуватиме релігійне життя Львова в роки незалежності, складається з 22 тематичних банерів, кожен з яких присвячений окремій темі.

Понад 200 світлин розкажуть про події кінця 80-х – початку 90-х років. будуть також й сучасні фотографії львівських церков, протестантських парафій, юдейських і мусульманських громад Львова, буддистів, кришнаїтів, біблійного товариства, інші.

Читайте також: У Львові біля Бернардинського муру зробили виставку робіт «Левинський в об’єктиві»

На виставці покажуть фотографії, які нагадують про початок відкритих виступів віруючих УГКЦ за легалізацію своєї Церкви, роль капеланів як серед військових у навчальних центрах, так і безпосередньо на передовій під час проведення ООС, соціальне служіння різних конфесій.

Про складний і тривалий шлях до незалежної української Церкви – Православної Церкви України розкажуть світлини помісних православних соборів УАПЦ, приїздів Патріарха Мстислава Скрипника до Львова 1990 року і Вселенського Патріарха Варфоломія I з нагоди 1020-ї річниці хрещення Київської Русі 2008 року, Об’єднавчого собору православних церков 15 грудня 2018 року.

Традиційним для Львівщини є життя і служіння вірменської національної меншини, об’єднаної довкола собору Успіння Пресвятої Богородиці у місті Львові, Львівської архідієцезії римсько-католицької церкви в Україні. Після здобуття Україною незалежності вони відновили свою офіційну діяльність. Про це засвідчує блок банерів, які показують роль церков, громади, вірян у культурному житті нашого міста.

Окремий банер присвячений візиту Папи Івана Павла II до Львова 25-27 червня 2001 року.

Фото Музею історії релігії


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!