Львів’ян запрошують обговорити безпеку руху, затори та громадський транспорт у місті

1892 0
Напрацювання мешканців мають урахувати при розробці Плану сталої мобільності Львова.
фото Олександра Шутюка

фото Олександра Шутюка

У суботу, 6 квітня, у Львові відбудеться публічний воркшоп «Міська мобільність: безпека руху, громадський транспорт, затори». 

Читайте також: Місто коротких відстаней. Як розробляють План сталої мобільності для Львова

«Нарікання львів'ян на громадський транспорт, і всю транспортну систему міста є постійними і занадто дискусійними. Кожен розуміє, що традиційними методами "покращення" ми не в змозі забезпечити якісну і надійну мобільність львів'ян і гостей міста. Зараз місто повинне переходити на нову модель мобільності, яку реалізовують усі європейські міста – це стала міська мобільність», – повідомляють організатори.

Ця подія є однією з перших, де мешканці Львова вільно можуть висловити своє бачення/ідеї/пропозиції щодо питань безпеки руху на вулицях міста, громадського транспорту та заторів у місті, оскільки у Львові розпочали активний етап спілкування з громадськістю міста про План сталої міської мобільності. Віє має стати стратегічним документом і визначати політику Львова щодо забезпечення потреб людей (і товарів) у пересуванні містом.

Читайте також: (Не)довести Львів до межі. Навіщо місту План сталої мобільності

Учасники воркшопу працюватимуть у групах за участі експертів та модераторів. Попередньо організатори ознайомлять із уже напрацьованими рішеннями, які стануть частиною Плану сталої міської мобільності Львова. 

Воркшоп організовує спільно КУ «Інститут міста» та проект GIZ «Інтегрований розвиток міст в Україні». Він відбудеться об 11:00 у приміщенні Львівського туристичного офісу на вулиці Руській, 20.

Довідка 

План сталої міської мобільності – це стратегічний документ, який повинен визначати напрям розвитку транспорту Львова на наступні 10 років.

Партнерська публікація

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv оголосило у Львові Рік комфортного пересування. Наша редакція закликає ділитись своїм ментальним простором та долучитись до покращення міської мобільності Львова. Свої ідеї та пропозиції можна надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначити «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!