Львів’ян запрошують взяти участь у конкурсі IT-проектів з е-демократії

2178 0
Львів’яни можуть долучитися до першого в Україні конкурсу IT-проектів з е-демократії. Конкурс відбуватиметься у кілька етапів у різних містах. Переможці отримають від 50-ти до 250-ти тисяч гривень на подальший розвиток та реалізацію своїх ідей.
ілюстрація: соцмережі

ілюстрація: соцмережі

Метою конкурсу EGAP Challenge є запровадження нових інструментів електронної демократії, які допоможуть громадянам отримувати нові якісні сервіси. Як зазначають організатори, участь у конкурсі можуть брати як нові проекти, так і проекти, які потребують підтримки для масштабування або розвитку.

Види проектів

- електронні сервіси для громадян та бізнесу,
- проекти на базі відкритих даних,
- галузеві проекти з інформатизації,
- інструменти взаємодії органів влади та громади,
- протидія корупції та підвищення прозорості органів влади,
- інструменти самоорганізації та участі громадян в управлінні.

Фінансування

Усі відібрані на інкубацію або пре-інкубацію проекти отримають часткове безоплатне фінансування на розвиток проекту, а переможці отримають від 50-ти до 250-ти тисяч гривень на подальший розвиток.

Етапи конкурсу

Як розповів Tvoemisto.tv національний координатор конкурсу В’ячеслав Маякін, «креативні вікенди» відбуватимуться у чотирьох містах: Одесі, Вінниці, Дніпрі та Луцьку. Однак усім охочим пропонують приїхати на «вікенд» та запрезентувати свої ідеї. У кожній такій зустрічі можуть взяти участь понад 100 осіб.

«Вже маємо 52 заявки. Найбільше поки що збираються на «вікенди» у Дніпрі та Одесі. Ми сподіваємось також і на більшу активність львів’ян», – зазначив В’ячеслав Маякін.

Довідка. Програма «Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP) спрямована на використання новітніх інформаційно-комунікаційних технологій, що допомагатимуть вдосконалити якість врядування, покращать взаємодію влади та громадян та сприятимуть соціальним інноваціям в Україні.

Програма EGAP фінансується Швейцарською Конфедерацією і виконується Фондом Східна Європа та Фондом InnovaBridge. Цільовими регіонами програми є Вінницька, Волинська, Дніпропетровська та Одеська області. Період реалізації програми 2015-2019 роки.

Підготувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!