Львів’янам нагадують про небезпеку чадного газу. Як запобігти отруєнню?

2389 0
Від початку 2016 року у місті від отруєння чадним газом постраждало 49 людей, із них 12 дітей. Основна причина надзвичайної ситуації – недотримання правил користування газом у побуті.
фото: portal.lviv.ua

фото: portal.lviv.ua

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«З 25 випадків отруєння чадним газом тільки один випадок – недостатня тяга, інші – винятково вина мешканців: герметичність вікон, вхідних дверей і відсутність при цьому провітрювачів», - зазначив Віктор Іваніцький, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР.

Щоб запобігти отруєнню львів’янам радять:

  • надавати працівникам ПАТ «Львівгаз» змогу обстежити та почистити димові і вентиляційні канали в помешканні;
  • дотримуватись правил безпеки газопостачання: забезпечувати приток свіжого повітря, перевіряти справність димових вентиляційних каналів тощо;
  • не користуватися газовими приладами у ванних кімнатах, оскільки вони спалюють кисень у приміщенні й утворюються важкі продукти, які не виходять через вентиляційний канал;
  • переконуватися у наявності тяги перед запалюванням газового приладу;
  • слідкувати за допуском повітря у приміщення через кватирку чи провітрювач у пластиковій рамі, особливо взимку;
  • не користуватися газовою плитою для обігріву приміщення;
  • не залишати прилади опалення без нагляду під час сну.

Нагадаємо, пластикові вікна можуть спричинити отруєння чадним газом.

Ознаки та симптоми отруєння чадним газом: головний біль, м'язова слабість, задуха, почервоніння шкіри обличчя і рук, потьмарення свідомості. «Перша допомога при отруєнні чадним газом – винести потерпілого на свіже повітря, відновити прохідність дихальних шляхів, дати пити багато рідини і транспортувати у лікувальні заклади», – наголосила Зоряна Біда, завідувач анестезіологічного відділення міської клінічної лікарні швидкої допомоги.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!