Політична реклама

Львів'янам розповіли, як діяти у випадку надзвичайних ситуацій

1540 0
Директор департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОДА Олексій Титаренко розповів, як діяти у випадку надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у зв’язку з подіями в Україні.

За його словами, зараз дуже важливим є те, аби населення усвідомило те, що є зараз і те, що може відбутися в майбутньому, повідомляє Вголос.

«На місцевому рівні ми перевірили 5 та 19 березня систему оповіщення. Сьогодні на території області є 175 сирен, які включаються оперативним черговим пунктом управління ОДА. Почувши цей сигнал, мешканці повинні ввімкнути радіо чи телевізор. Люди, які отримають інформацію, повинні її повідомити сусідам. Особливо потрібно допомогти людям похилого віку, інвалідам», – пояснив Титаренко.

Як він зазначив, у цьому повідомленні буде наданий текст порад та рекомендацій населенню щодо наступних дій.

«Може бути варіант, що у зв’язку із бомбоштурмуванням прийдеться негайно зайняти захисні споруди цивільного захисту. До них відносяться сховища, які обладнанні в інженерному відношенні, де люди можуть перебувати протягом двох діб. Протирадіаційні укриття – це простіші інженерні споруди, де населення може теж укриватися 2 доби», – розповів чиновник.

До захисних структур  також відносяться найпростіші укриття: споруди підземного простору.

«Це і підвальні приміщення, паркінги, льохи, в області є і шахти, де можна укритись. Для того, аби населення знало про це, органи місцевого самоврядування розробляють план укриття населення у разі загрози виникнення надзвичайних ситуацій. Це означає, що проводиться інвентаризація фонду того, що є зараз, за чим і приймаються рішення щодо інструктажу населення», – пояснив Титаренко.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!