Політична реклама

Львів’янам видаватимуть біометричні паспорти

3450 0
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що біометричні паспорти громадянам України почнуть видавати вже у цьому році.

Про це він розповів, відкриваючи розширене засідання Кабміну, повідомляє Zaxid.net

«Ми плануємо протягом цього року почати видавати біометричні паспорти. І сподіваємося на те, що наші європейські партнери після остаточного введення цих рішень прискорять процес безвізового режиму між Україною і ЄС», - зазначив прем’єр-міністр.

Яценюк підписав відповідний нормативний акт, в якому затверджується форма паспорта з біометричними даними.

За словами прем’єра, вартість такого паспорта буде вдвічі нижчою, ніж нинішніх закордонних паспортів.

Тим часом, консорціум «ЄДАПС» вже заявив про готовність випускати біометричні паспорти. У відкритому листі трудового колективу концерну наголошується, що «ЄДАПС» готовий безкоштовно надати державі відповідну технологію для виготовлення біометричних паспортів. У випадку, якщо держава замовлятиме такі паспорти у «ЄДАПСу», концерн обіцяє, що українці зможуть отримати паспорти впродовж двох тижнів.

«Консорціум відповідально заявляє, що Україна не потребує ніяких іноземних технологій, допомоги або консультацій. Системи, розроблені і введені українськими фахівцями, перевершують світові аналоги і дешевші від них», - йдеться у листі колективу «ЄДАПСу».

Запровадження біометричних паспортів є днією з вимог для запровадження безвізового режиму з ЄС.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!