Львів’янка декорує та продає Стрітенські свічки, щоб допомогти важкохворим доньці і чоловіку

7733 0
У донечки Софії СМА, а чоловіка Романа – рак мозку.
Фото: Ольга Матвіїшин

Фото: Ольга Матвіїшин

Напередодні Стрітення Господнього, яке відзначатимуть 15 лютого, львів‘янка Ольга Матвіїшин власноруч декорує та оздоблює Стрітенські свічки, аби згодом їх продати. Вторговані кошти підуть на лікування шестирічної доньки Софійки, у якої СМА, та онкохворого Романа, якому діагностували рак мозку.

Як повідомила у коментарі Tvoemisto.tv Ольга Матвіїшин, на вибір є свічки різних розмірів та декорацій, з харчового парафіну, які горять по 40 годин. Ціна свічок становить від 90 до 200 гривень.

Оздоблює свічки Ольга Матвіїшин здебільшого вночі, адже увесь день вона змушена доглядати за хворими – дитину водити на заняття, а чоловіка, який частково втратив пам’ять, супроводжувати на лікування.

Читайте також: Львів'ян кличуть на благодійний вертеп задля порятунку 10-місячного хлопчика зі СМА

Нещодавно у родині сталась непередбачувана ситуація – у чоловіка, якому рік тому зробили операцію і який вже пройшов 5 курсів хіміотерапії, різко погіршився стан. Пухлина місяць різко виросла, тому замість наступного капання хіміотерапії, йому були змушені зробити ще одну операцію. Минулого тижня Роману видалили частину клітин мозку та залишки пухлини, яка вже пустила метастази на зоровий нерв.

Для тих, хто хоче придбати різдвяні прикраси, баночки на Водохреще чи замовити свічку на Стрітення, може написати Ользі Матвіїшин на її сторінку у Фейсбуку або зателефонувати їй за номером телефону: 098 756 88 81.

Також родині можна допомогти фінансово:

5168745118942793 (на ім’я Роман Курдина)
 
Нагадаємо, напередодні Волохреща Ольга Матвіїшин виготовляла на продаж різдвяні вироби, щоб назбирати кошти для лікування шестирічної доньки Софійки, у якої СМА, та онкохворого чоловіка. Крім пенсій з інвалідності, це чи не єдиний дохід в родині.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!