Львів'янок запрошують пройти безкоштовну мамографію

10419 0
Обстеження можна проходити від завтра за скеруванням сімейного лікаря.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Львівський обласний клінічний діагностичний центр, що на вул. Пекарська, 69 б, запрошує жінок, віком від 40 років, пройти безкоштовну мамографію, йдеться на їхній сторінці у Фейсбук.

Читайте також: Дзвонила всім підряд у телефонній книзі. Як львівська вчителька поборола рак

«Пік третьої хвилі ковіду, виглядає на те, потрохи йде на спад. І тому саме час подбати і про профілактику. Адже інші недуги нікуди не зникли і все треба тримати на контролі. Тому жінок віком від 40 років запрошуємо брати скерування від сімейного лікарня і записуватися на безкоштовну мамографію», – йдеться у повідомленні.

Обстеження можна проходити уже від завтра, 22 квітня.

До лікаря Дарини Трутяк можна записатися онлайн.

З 26 квітня вільні місця є у лікаря Марії Каліщук. Вибір дати і часу, а також запис онлайн можна здійснити тут.

Читайте також: Мода може вберегти від раку. Де на Львівщині найчастіше хворіють та що нового в лікуванні

Також записатися на обстеження можна за номерами телефонів: 067 170 93 94, 093 170 93 94, (032) 253 81 80.

Маючи при собі скерування від свого сімейного чи лікуючого лікаря та записавшись на прийом, послуга є безкоштовною.

Довідково

Мамографія – поширений, точний і найбільш ефективний спосіб обстеження здоров’я грудей. Достовірність результатів обстеження молочних залоз залежить і від якісного та сертифікованого обладнання, і від кваліфікації лікаря, що робить оцінку результатів.

Це золотий стандарт скринінгу захворювань молочної залози у жінок віком після 40 років. Фахівці рекомендують проходити таке обстеження що два роки у віці від 40 до 50 років, а після 50 років – один раз у рік.

Скринінгова мамограма, за наявності показань, дозволяє виявити ракові захворювання на ранніх та виліковних стадіях захворювання.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!