У Львові відкрили кримінал на 21-річного хлопця, який гуляв у центрі міста в футболці з СРСР

18389 0
21-річному львів'янину загрожує обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на цей же термін.
Фото: Поліція Львівщини

Фото: Поліція Львівщини

У Львові слідчі відкрили кримінальне провадження за фактом використання комуністичної символіки 21-річним хлопцем.

Читайте також: Декомунізація у Львові: які вулиці змінять свою назву?

Подія сталася вчора, 8 вересня, близько 19.30 год. «Небайдужі громадяни доставили у Галицький відділ поліції чоловіка, одягненого у футболку, на якій був зображений комуністичний символ. Чоловіка перехожі виявили на провулку Крива Липа», – йдеться у повідомленні.

Затриманим виявився 21-річний львів’янин. Слідчі відкрили кримінальне провадження за фактом використання комуністичної символіки. Санкція статті передбачає покарання обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої. Проводиться досудове розслідування.

Читайте також: Поліція Львова затримала пенсіонера у футболці з комуністичною символікою

Нагадаємо, у 2015 році Верховна Рада прийняла закон «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їх символіки», яким забороняється використання радянської комуністичної символіки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!