Львів’яни звернулися з петицією про облаштування скверу на вулиці Панаса Мирного

3559 0
Мешканці вимагають не допустити забудову території з комерційною метою – підприємствами, установами, організаціями тощо.
фото: ілюстративне/перехрестя Тернопільська-Панаса Мирного-Угорська-Литвиненка

фото: ілюстративне/перехрестя Тернопільська-Панаса Мирного-Угорська-Литвиненка

Львів’яни звернулися до влади міста з пропозицією облаштувати культурно-ландшафтний простір (сквер) вздовж вулиці Панаса Мирного (парна сторона, від буд. № 22 А до вул. Тернопільської), який би об'єднував ділянку витоку Полтви на західному боці та Храм Святих Кирила і Методія УГКЦ на східному. Відповідну петицію розмістили на платформі електронної демократії.

«Ця територія, загальною площею понад 2 га, на даний час є доглянутою, проте не достатньо цивілізованою та знаходиться в густозабудованому, індустріальному районі міста, де могла б бути чи не єдиним місцем для прогулянок та відпочинку місцевих жителів та працюючих», – йдеться в зверненні.

Читайте також: Як виглядатиме площа біля церкви Покрови у Львові після ремонту. Візуалізація

Метою петиції є облагородження зеленої зони, збереження місцевої флори і фауни, створення інноваційного громадського простору з освітленням, пішохідними алеями та лавками.

Також мешканці вимагають не допустити забудову території з комерційною метою – підприємствами, установами, організаціями, об’єктами з торгово-офісними приміщеннями, магазинами, закладами харчування тощо. На їхню думку, ця ділянка повинна задовольняти потреби на культурне дозвілля та відпочинок громади, а не працювати для інтересу конкретного суб’єкта підприємницької діяльності.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!