Львів’янин скаржитиметься в Адміністрацію президента на виступ Зеленського російською мовою

68800 15
У залежності від відповіді на лист Святослав Літинський подаватиме до суду.
Фото: РБК-Україна

Фото: РБК-Україна

Львів’янин Святослав Літинський готує лист в Адміністрацію президента щодо виступу Володимира Зеленського російською мовою під час конференції iForum сьогодні, 23 травня. Про це Святослав Літинський розповів у коментарі Tvoemisto.tv.

За його словами, залежно від відповіді на цей лист він подаватиме до суду. У листі ідеться про порушення Володимиром Зеленським ст. 10 Конституції України, яка говорить про те, що державною мовою є українська.

Читайте також: Сайт Allo переклали українською через позов львів'янина

«Є роз’яснення Конституційного суду про те, що українська мова є обов’язковою для використання під час посадових дій. Під час свого виступу Володимир Зеленський говорив "я, як президент", тобто це не був приватний виступ», – каже Святослав Літинський. Він додає, що відповідь на лист очікує за два місяці.

Нагадаємо, Святослав Літинський – львівський активіст, викладач, який, зокрема, відомий тим, що домігся українізації багатьох міжнародних та місцевих компаній на українському ринку, а також – чиновників. Наприклад, він подавав позов щодо виступу російською колишньої голови Нацполіції Хатії Деканоїдзе.

Олександра Бодняк

 


Читайте також:
26 Травня, 2019 09:54
666 ... стільки запитань до Президента ... на отаких " шпальтах" ... а він чомусь(?) мовчить у відповідь...про такий "діалог" люди кажуть -- "..один дур.ний стільки запитань може поставити , що й десять академіків відповісти не зможуть.." ... а наразі маємо одного Президента і цілу палату №6 "запитальників " ... та ж ніхто ( ні Президент , ні оті академіки) і не збираються на ці "запитання" відповідати ... Слава Україні ! ...
25 Травня, 2019 23:19
Павло Цікаво, а де обрізаний слуга олігарха вичитав, що громадяни України повинні розуміти НЕДЕРЖАВНУ мову без перекладу? Чому воно дозволяє собі порушувати мовні права українців і нав'язувати їм ту мову, яку вони, живучи в Ураїні, знати не зобов'язані?
25 Травня, 2019 08:54
666 ... серед нас конкретні пацієнти кульпаркова ? ... вони спробували ( довго готувались) навалити своєго г..на в Криму і в Донбасі ...і що ми (Україна) отримали ? ... де Крим ? ... де Донбас ? ... а вони хочуть і далі продовжити ... до "переможного кінця" ? ... до запитання -- " ..А де ж та Україна ?" ?... Слава Україні ! ...
24 Травня, 2019 20:38
Лариса Чому в Італії розмовляють італійською , в Китаї китайською , в Іспанії іспвнською , у Франції французькою , в Японії японською , в Польщі польською ,в Угорщині угорською , в Німеччині німецькою І ТІЛЬКИ В УКРАЇНІ «какая разніца»? Чи ви подуріли? Чи вас покинув здоровий глузд? Я ДУЖЕ ХОЧУ , ЩОБ ТІ , КОМУ «какая разніца» НЕГАЙНО ПОКИНУЛИ МОЮ УКРАЇНУ!!!
24 Травня, 2019 19:42
666
24 Травня, 2019 18:59
Оксана Єлено, якщо "Неужели это так Важно на каком он языке общяется с народом ? ", то нехай Зеленський спілкується українською! Для Вас не важливо якою, то нехай це буде українська! Для мене важливо!
24 Травня, 2019 10:54
666 ... дозволили пацієнтам з "кульпарківської" перетворити нашу Україну в конкретну "палату № 6" ? ... от і маємо те що маємо ... Слава Україні ! ...
24 Травня, 2019 10:10
666 ... нещодавно українцям пояснили ( на державній мові) , чому картопля стала по 20грн. , а капуста -- по 40грн. ... але ніхто не зможе пояснити , чому ми такі бідні , поки оті "ми" покірливо підставлятимуть свої вуха для навішування отої "локшини" ...
24 Травня, 2019 08:58
Ярослав Якщо "какая разніца" говоримо українською. Тільки неуки не володіють в Україні державною мовою. Дома Зеленський Президент спілкується російською - природно, так, Кириле, це приватна розмова. Далі вас понесло. Це - невихованість. І до пана Літинського, чи звертались ви листом стосовно мови Міністра внутрішніх справ Авакова?
23 Травня, 2019 23:54
Елена Неужели это так Важно на каком он языке общяется с народом. Он с нами говорит чесно это для нас ВАЖНО! С НАМИ УЖЕ ГОВОРИЛИ НА УКРАИНСКОМ ЯЗЫКЕ 5 ЛЕТ. НАМ ХВАТИЛО...
23 Травня, 2019 23:54
Елена Неужели это так Важно на каком он языке общяется с народом. Он с нами говорит чесно это для нас ВАЖНО! С НАМИ УЖЕ ГОВОРИЛИ НА УКРАИНСКОМ ЯЗЫКЕ 5 ЛЕТ. НАМ ХВАТИЛО...
23 Травня, 2019 23:50
уважний читач його дії літинського нагадують дії неадекватного.
один, два, три рази були доречними по суті захисту української, а далі понесло, як діарея, понос, срачка не до ладу... .
23 Травня, 2019 23:40
Кирило Тобто, навіть коли дома Зеленський буде жартувати, і казати "я, як президент і т.д.", то це теж не буде приватною розмовою? Літинський, ти походу точно притрушений, буде цікаво глянути як твій позов, зшитий білими нитками засунуть тобі в дупу.
23 Травня, 2019 23:04
Не уважаюуважнихчит. Ви молодець! хотілось би тут таких людей як найбільше....
23 Травня, 2019 21:12
уважний читач літинський випий йаду, и долбонись ап стєну.
задрав
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!