Львів’янин став першим українцем, який дістався Антарктиди автостопом

3874 1
Охочих просять підтримати Андрія Мочурада фінансово.
Фото: Автостопом в Антарктиду

Фото: Автостопом в Антарктиду

Львів'янин Андрій Мочурад став першим українцем, який дістався Антарктиди автостопом. Про це повідомляє Gazeta.ua.

Читайте також: У Львові відбулася зустріч із полярниками, які досліджували Антарктиду в різний час

«Я перший з українців, хто автостопом і кораблестопом подолав шлях від Аргентинського Ушуаї до української антарктичної станції "Академік Вернадський" та острова Лахіль. Це ще 50 км на південь», – розповів Андрій Мочурад.

Мандрівник вже подав попередню заявку на національний рекорд. Враховуючи переліт через Атлантику, він подолав майже 14 тис. кілометрів.

Зараз Андрій Мочурад повертається додому. Він уже дістався автостопом до Буенос-Айреса та збирається перетнути Атлантичний океан. Повернення додому займе кілька місяців, тому зараз він збирає кошти на переліт до Барселони, звідки далі автостопитиме.

Львів’янин хоче створити документальний фільм про діяльність українських науковців на південному полюсі. Також він передав туди прапори українських бойових бригад.

Читайте також: Львівський журналіст проведе два місяці в Антарктиді заради книги про полярників

Наразі йому бракує 400 доларів на квиток. Тому для тих, хто готовий допомогти фінансово, просять надсилати кошти на картку ПриватБанку:

5168 7422 2091 9967 (Андрій Мочурад).

Також можна контактувати через сторінку Facebook-сторінку подорожі.

 


Читайте також:
23 Квітня, 2019 11:12
Андрій А є посилання на його соц мережі?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!