Львів’янин Тарас Козак переховується в Росії

2526 0
Соратника Віктора Медведчука підозрюють у державній зраді.
фото: економічна правда

фото: економічна правда

Нардеп «Опозиційної платформи – За життя» львів’янин Тарас Козак, якого підозрюють у державній зраді, переховується в Росії, а голова політради партії Віктор Медведчук – в Україні. Про це заявив глава СБУ Іван Баканов, повідомляє Українська правда.

Читайте також: Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку оголосили підозру у державній зраді

«Якщо мова йде про пана Козака, то він перебуває, за нашою інформацією, на території Російської Федерації, можливо виїжджав на відпочинок з РФ, але не планує, на жаль, повертатися в Україну. Щодо Віктора Медведчука, то встановлюється його місце знаходження, але за нашою інформацією він перебуває в Україні. Він повернувся в Україну 8 травня і за нашою інформацією країни не покидав», – зазначив Іван Баканов.

За словами генпрокурорки Ірини Венедіктової, наразі місце перебування Віктора Медведчука силовики ще не встановили. Відтак, згідно із законом, підозру скерували за останнім відомим його місцем проживання та за місцем його роботи – до Верховної Ради.

Читайте також: «Це не свобода слова, це інформаційний тероризм». РНБО про підстави для санкцій проти каналів Козака

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 2 лютого 2021 року про застосування санкцій проти нардепа Тараса Козака та телеканалів кума Путіна Віктора Медведчука – «112 Україна», NewsOne, ZIK. Санкції ввели терміном на 5 років.

В Офісі президента заявили, що санкції проти Козака і трьох каналів, підконтрольних Медведчуку, не є зазіханням на свободу слова, а виключно боротьбою із «чужорідною пропагандою». Натомість голова Національної спілки журналістів України Томіленко назвав їх «надзвичайною ситуацією й наступом на свободу слова». У відповідь РНБО прокоментувало, що санкції проти каналів соратника Медведчука Тараса Козака не є наступом на свободу слова, а заходом, щоб не допустити інформаційного тероризму стосовно української держави.

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала підозру у державній зраді голові політради партії Опозиційної платформи «За життя» Віктору Медведчуку та нардепу ОПЗЖ Тарасу Козаку.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!