У віллі на вулиці Котляревського без погоджень зробили добудову

3536 0
Львів'янина, який добудував терасу на пам'ятці архітектури, можуть оштрафувати на кілька десятків тисяч.
Фото зі сторінки Наталії Алєксєєвої у Фейсбук

Фото зі сторінки Наталії Алєксєєвої у Фейсбук

У віллі на вул. Котляревського, 47, яка є пам'яткою архітектури місцевого значення, без дозволів і погоджень облаштували терасу і засклили веранду. Міська рада має намір оштрафувати власників. Розмір штрафу може сягати від 17 до 170 тисяч гривень. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомила керівниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

Читайте також: Алкомаркет, реберня та готель. Як зміниться територія поблизу озера на Стрийській

За її словами, у віллі на вулиці Котляревського,47, що є пам’яткою, прибудували терасу і засклили веранду. В ОСББ не надали дозвільних документів на ці прибудови.

«Протокол складений на ОСББ і він уже є на підписі у заступника міського голови Андрія Москаленка. Він визначає суму штрафу. Вона може бути від 17 до 170 тисяч гривень», – зазначила Лілія Онищенко.

Читайте також: Вілли, які Львів може втратити

Йдеться про віллу Дзядоня Дзелінського, яку збудувала у 1903-1906 році фірма Івана Левинського, за проектом Альфреда Захаревича.  Вілла розташована на центральній вулиці дільниці Кастелівки – між нинішніми вулицями Генерала Чупринки, Горбачевського, Кастелівка та Кольберґа. Основним акцентом будівлі є наріжна вежа з високим гострим шпилем, що разом із відкритим цегляним муруванням та високими стрімкими дахами під черепицею надають віллі готизуючого характеру, пише Центр міської історії.  

Вікторія Савіцька

Фото Центру міської історії



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!