Ляшко порівняв динаміку поширення COVID-19 в Україні і в Італії, Іспанії та США

6496 0
Серед зафіксованих хворих за минулу добу 12 дітей.
Фото: Громадське телебачення

Фото: Громадське телебачення

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко порівняв динаміку поширення коронавірусу від 100 до 1200 хворих в Україні і в Італії, Іспанії та США.

За його словами, якщо подивитися, за який час країни проходять її, то Італія цей шлях пройшла за 6 днів, Іспанія за 7 днів, США за 8 днів, Україна – за 9 днів.

За його словами, минулої доби в Україні було зафіксовано 156 нових випадків захворювання на коронавірусну хворобу, з них 12 – серед дітей.

«Жоден з них не перебуває в тяжкому стані і не підключений до апаратів штучної вентиляції легень», – сказав він.

Зокрема, за останню добу найбільшу кількість випадків зареєстровано в Києві (30 випадків), у Тернопільській області (25 випадків) і в Кіровоградській області (18).

Читайте також: У Львові за порушення карантину склали протокол на чоловіка, який гуляв Високим замком

Приріст підтверджених випадків порівняно з минулою добою становить 14%.

Загалом в Україні госпіталізовано 624 хворих на COVID-19, з них 30 дітей. На штучній вентиляції легень перебуває 18 осіб.

«Випадки підозри на коронавірусну хворобу зафіксовані в кожній з областей, в той же час Миколаївська – єдина область, де не зареєстровано жодного випадку хвороби», – повідомив Віктор Ляшко.

Нагадаємо, як повідомляє МОЗ, станом на 10:00 год 5 квітня в Україні лабораторно підтвердили 1251 випадок COVID-19. 32 людини померли, 25 пацієнтів одужали. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!