Політична реклама

Лисина може сприяти чоловікам у кар'єрі

1768 0
Дослідження вчених Пенсильванського університету показали , що чоловіки з голеними головами сприймаються як більш мужні, сильні і часто такі, що володіють великим лідерським потенціалом, аніж володарі пишної шевелюри або рідкого волосся.

Про це повідомляє Економічна правда з посиланням на Study Shows Baldness Can Be a Business Advantage.

Це, можливо, пояснює, чому в останні роки багато підприємців:  41-річний засновник Netscape Марк Андріссен, 61-річний керівник DreamWorks Animation SKG Джеффрі Катценберг і 48-річний голова Amazon.com Джеффрі Безос - хизуються короткими стрижками.

За словами низки управлінців, такий стиль дозволяє їм виглядати молодше або, принаймні, робить їх вік менш очевидним. Вони почувають себе набагато впевненіше.

Під час одного дослідження  було взято 344  фотографії однієї і тої ж людини в двох варіантах - з волоссям і без волосся. На другій фотографії зачіску видаляли за допомогою комп'ютера так, щоб голова виглядала поголеною.

За підсумками експериментів виявилось, що  чоловіки з голеними головами виглядають мужніші, ніж чоловіки із зачісками. Один з експериментів показав, що бритоголові чоловіки виглядають на дюйм вищими і приблизно на 13% фізично сильнішими.

Дослідження продемонстрували, що чоловіків з рідким волосся сприймають як слабших і менш привабливих.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!