Любомир Гузар про Майдан та вибори

4494 0
Архиєпископ-емерит Блаженніший Любомир (Гузар) переконаний, що сьогодні є значно більше людей, які хочуть змін, ніж у 2004, однак якщо українці змарнують другий Майдан, доведеться чекати на третій.
Фото: univ.kiev.ua

Фото: univ.kiev.ua

«Щоб не змарнувати шансу, треба працювати. Перестати красти, брати і давати хабарі, не горнути гроші для себе, а працювати для суспільства», - розповів він в інтерв’ю журналу «Країна», пише Католицький оглядач.

«Перестати красти, брати і давати хабарі, не горнути гроші для себе, а працювати для суспільства. Виглядає, що той вибух – уявімо велику хвилю води – усе ще йде. І що при Божій помочі і нашій праці ми його не втратимо. Але якщо знову обиратимемо бандитів у Верховну Раду, як було перед тим – змарнуємо і другий Майдан. Тоді чекатимемо на третій. Але я надіюся на краще, бо прийшло покоління, яке не дуже заражене радянськими звичаями, мисленням. І коло них є поважне число старших людей, які готові працювати над змінами», – сказав Блаженніший Любомир.

Він вважає, що перед українцями ще багато роботи в побудові демократичної країни.

«Але будьмо обережні. Ви слідкуєте за виборчою кампанією? Якість вибору, філософія депутатів, те, як вони й далі купують і продають душі, показує: ще є багато роботи», – застерігає Архиєпископ.

Водночас Блаженніший Любомир переконує, що сьогодні «нема нічого, що б нам перешкоджало рухатися». «Хіба тільки наша глупота або лінивство», – зазначив він.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!