Відвідувачку на візку не впустили у «Криївку». Що відповів власник?

5992 0
У Львові черговий скандал з порушенням прав людей з особливими потребами. Цього разу людину на інвалідному візку з друзями не впустили в «Криївку». На інцидент відреагував і власник закладу.
Фото: vlasno.info

Фото: vlasno.info

Про такий випадок написав Руслан Горовий з Києва в facebook.

«А оце був в вихідні з друзями у Львові і зіткнувся з іншою бідою. Зі ставленням звичайних людей. Нас не пустили в Криївку.

Довбоньоб з автоматом прокричавши «гасло» відчинивши двері, раптом побачив перед собою компанію і людину на візку. Далі суть розмови.
- Так а ви куди?
- До вас.
- Так ви ж не зможете?
- Та як не зможем? Зможем. Шось придумаємо.
- В нас вниз ступєньки.
- Ну дайте ми ось до вас в передбанник зайдемо і глянемо шо до чого?
- Та ніколи мені тут, мені людей розсажувать треба!
МЕНІ ЛЮДЕЙ РОЗСАЖУВАТЬ ТРЕБА, Карл.

Бійки не сталося тільки тому, що Віка, яка була на візочку, мене попросила. Я стиснув зуби і розвернувши її поїхав геть. В нас був лише один вечір і псувати собі настрій ніхто не хотів».

 

 

В мене ніколи не було ілюзій з приводу стосунків між державою і інвалідами. Держава робить самий мінімум, аби не вигляда...

Опубліковано Ruslan Gorovyi 2 березень 2016 р.
 

 

Руслан Горовий написав, що подія трапилась 27 лютого.

На його повідомлення відреагував і співвласник холдингу емоцій «!Фест» Андрій Худо: «Звичайно розберусь в цьому інциденті. Чоловік на вході глибоко не правий, якщо він так поступив. І якщо все так було як описано, то він в нас не працюватиме. Наші цінності це рівне ставлення, повага і увага до людей з особливими потребами».

Нагадаємо, що нещодавно у Львові трапився прикрий інцидент, коли з ресторану «Vapiano» вигнали Романа Кисляка, в якого ДЦП. Після цього в мережі розпочався флеш-моб «На каву з другом», де львів’яни ходили в кафе з людьми з особливими потребами. А самого Романа Кисляка на каву запросила перша леді України Марина Порошенко. Та навіть після того прикрі інциденти, коли людям з особливим потребами відмовляли в обслуговувані, продовжилися. Так, спортивний комплекс «Спорт лайф» відмовив у відвідувані Остапу Стаднику, в якого також ДЦП.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!