Мальтійська служба облаштує у Львові майстерню протезування для допомогти українцям, які втратили кінцівки

1146 0
Йдеться попередньо про 1 млн євро інвестицій.
Фото: Перше ТМО

Фото: Перше ТМО

Мальтійська служба долучається до проєкту Національного реабілітаційного центру «Незламні» у Львові, щоб допомогти українцям, які втратили кінцівки під час війни. Зокрема, відповідний меморандум про співпрацю сьогодні підписали Мальтійська служба допомоги, ЛМР та Перше медичне об’єднання Львова. Йдеться попередньо про 1 млн євро інвестицій.

Завдяки меморандуму у Львові створять «майстерню протезування» на базі Першого ТМО. Для цього Мальтійська служба допомоги зголосилася безоплатно надати обладнання.

Читайте також: У Львові відкриють Національний реабілітаційний центр «Незламні», аналогів якому немає у світі. Візуалізація

«Мальтійська служба працює з українським відділенням вже тривалий час та надає багато послуг. Ми розуміємо, що це (війна,  ред.) триватиме довший час, і поранені люди, які втратили руки та ноги, потребуватимуть допомоги упродовж тривалого періоду життя. Цей проєкт буде фінансуватись міністерством закордонних справ Німеччини», – зазначила Жанін Літмайер, програм-директорка Malteser International.

Створення майстерні протезування стало можливим, зокрема, завдяки сприянню міністра охорони здоров’я Німеччини, якому проєкт Національного реабілітаційного центру «Незламні» презентували на Форумі донорів. Окрім цього, завдяки Мальтійській службі допомоги персонал майбутнього відділення протезування уже навчається у спеціалістів з ортопедії в Німеччині. 

Читайте також: «Це крик душі». Чи з’явиться у Львові реабілітаційний центр для важкопоранених українців

Відділення складатиметься із двох частин: приміщення в лікарні, де пацієнтам робитимуть заміри та відбитки, а також власне майстерня, де виготовлятимуть протези.

Для довідки

Мальтійська служба допомоги – це міжнародна благодійна організація, яка працює у 120 країнах. В Україні вона діє вже 32 роки. Основні напрями роботи – щоденна благодійна кухня, допомога дітям в інтернатах та сиротинцям, бідним і самотнім людям похилого віку, людям з інвалідністю, а також навчання з першої домедичної допомоги. З першого дня повномасштабної війни в Україні МСД надає гуманітарну допомогу, опікується прихистками для переселенців, забезпечує гаряче харчування для біженців - на вокзалах і на пунктах перетину кордону, організовує літні табори для дітей-переселенців. Крім цього, зараз активно працюють 11 пунктів надання психологічної допомоги. З 2014 року на сході України працювало 5 центрів психологічної допомоги, діяльність яких розширили 24 лютого 2022 року.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!