Маніпуляції кандидатів на голову Львівської ОТГ та МОЗ скаржиться на надто мало коштів. Головне за 18 листопада

2725 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.

Covid-19 – Головне. У держбюджеті на 2021 рік, який було прийнято у першому читанні, недостатньо коштів передбачено на фінансування медицини. Зокрема, на підвищення зарплати лікарям.Зокрема, зараз на сферу охорони здоров'я передбачено 156,1 млрд гривень. Водночас, очільник МОЗ Степанов заявляє, що має бути 296 млрд гривень.

В Україні для літніх людей запровадили «пріоритетні години» у закладах торгівлі з 10:00 до 12:00, які мають зменшити кількість випадків інфікування груп ризику. 

Читайте також: Пандемія – це марафон. Про які несподівані речі ішлося в лекції німецького вірусолога

Львів отримав першу партію наборів для швидкого тестування на антиген до Covid-19. Наразі отримали 10 тисяч наборів, чекають ще 40 тисяч. Цього вистачить, щоб провести дві хвилі тестувань медиків та освітян.

Уряд планує закупити 6 млн експрес-тестів на Covid-19. На це буде витрачено 1 млрд гривень і тести отримають сімейні лікарі та мобільні бригади.

COVAX підтвердив інформацію про виділення Україні вакцини від коронавірусної хвороби на безоплатній основі для 20% населення.

Укрзалізниця планує повернути харчування у поїздах, але просить бізнес підказати формати, які були б прийнятні в умовах карантину.

Читайте також: 80-річна мешканка Львівщини, якій місяць тому прооперували серце, станцювала польку

Туреччина, через прогнози щодо подальшого загострення ситуації з Covid-19, закрила школи і ввела загальнонаціональну комендантську годину у вихідні. А уряд Нідерландів вирішив послабити карантинні обмеження. Тут запрацювали музеї, бібліотеки, театри, басейни та частково зоопарки.

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 607 особи (504 – напередодні). Разом 38 577. Одужало – 25 105 (+ 203), померло – 1 094 (+ 13).

В Україні Covid-19 виявлено у 12 496 осіб (11 968 за попередню добу). Загальна кількість 570 153 пацієнтів. Одужало – 259 079 (+ 8 096), померло – 10 112 особи (+ 256).

Читайте також: Відійшла у вічність українська співачка Марія Байко

За добу в Україні внаслідок коронавірусної хвороби померли 256 людей, що є рекордною кількістю летальних випадків з початку пандемії. Попередній антирекорд фіксували 6 листопада – тоді померла 201 особа.

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 53 855 (+ 1 213), Харківська – 49 067 (+ 481), Львівська – 38 577 (+ 607) та Одеська області – 34 806 (+ 630).

Найбільша кількість підтверджених випадків за добу зареєстрована у Києві (1 213), Дніпропетровській (1 023), Черкаській (800), Київській (774) та Запорізькій (708) областях.

Корупція – Митниця – «Укрзалізниця». Уманський подав у відставку з посади радника керівника Офісу Президента Андрія Єрмака у зв’язку з корупцією у Податковій і Митній службах. «І ситуацію навколо митниці, і податкової, Автодору, загальне озвучував – реакція (керівництва Офісу Президента – ред.) була досить бурхлива, але, на жаль, я не побачив відповідних дій», – сказав він.

Читайте також: У Львові змінять фасад будівлі на місці колишнього магазину «Океан» та підсвітять мозаїку

Кабмін призначив гендиректора аеропорту «Бориспіль» Рябікіна головою Державної митної служби.

Служба безпеки заблокувала постачання на регіональну філію «Львівська залізниця» АТ «Укрзалізниця» неякісних запчастин виробництва РФ, які ввозились через ОРДЛО.

Дебати Садового та Синютки. Кандидати на голову Львівської ОТГ Садовий та Синютка на дебатах уникнули відповіді на питання, скільки коштувало фінансування їхньої передвиборчої кампанії.

Обидва кандидати обмінювалися шпильками, більшість питань стосувалися «господарки» міста. Водночас політики вдавалися до маніпуляцій фактами, неточностей. Зокрема, кандидат на голову Львівської ОТГ Синютка під час дебатів заявив, що МАЗи для Львова купили дорожче за «Електрон», однак це не так. Водночас чинний міський голова Садовий закинув опоненту, що «якщо подивитися на список нових депутатів у Львівській міській раді від «Європейської солідарності», то там половина фактично є забудовниками, які лобіюють будівельний бізнес», що теж є неправдою

Читайте також:  Львів, який протистоїть епідемії. Розмова із громадським сектором і медиками

Нагадаємо, медіа-хаб «Твоє місто» проводив обговорення дебатів між кандидатами на голову Львівської ОТГ.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!