«Маріуполь перетворився на кладовище». Під час розбору завалів будинку знайшли 200 тіл

4061 0
Через частково розібрані завали сморід чутно майже у всьому кварталі.
Фото: Петро Андрющенко

Фото: Петро Андрющенко

У Маріуполі при розборі завалів багатоповерхівки в районі приміської АЗС-2 по пр. Миру в підвалі під завалами знайшли близько 200 тіл загиблих з високим ступенем розкладання. Про це повідомив радник міського голови Петро Андрющенко.

Читайте також: Зеленський підтвердив, що бійців «Азовсталі» мають обміняти

За його словами, через відмову місцевих збирати та упаковувати тіла загиблих, МЧС росії залишило місце робіт. Тіла загиблих залишились на місці, через частково розібрані завали, сморід чутно майже у всьому кварталі. 

«Через запровадження роботи з поховання та ексгумації так званої «державної корпорації «ритуал» з Донецька процес перепоховання з дворів багатоповерхівок фактично зупинили. Для «офіційного» безкоштовного перепоховання треба дочекатись черги, самостійно привезти тіло загиблого в «морг», видавши, що тіло загиблого тільки знайшли або погодитись на запис відео, де заявник скаже, що вбитий саме українською армією. Через такі умови в імпровізованому моргу біля «Метро» на вулиці складено в пакетах велику кількість трупів», – написав він.

Він додав, що місто перетворилось на суцільне кладовище.

Читайте також: «Фортеця Маріуполь». Захисник поділився прощальним відео з «Азовсталі»

Нагадаємо що Маріуполь залишається заблокованим російськими окупантами вже понад два місяці. Вони систематично обстрілюють цивільну інфраструктуру міста. За попередніми оцінками, там загинули вже від 5 до 20 тисяч мешканців. Окупанти замітають сліди звірств і злочинів, спалюючи тіла людей у мобільних крематоріях. Частину маріупольців примусово вивозять на територію ОРДО або до росії.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!