Масований ракетний удар по Україні та аеропорт «Львів» може відновити польоти. Головне

3838 0
Нині 12 вересня та 201 доба героїчного протистояння російській агресії.
Ракетний удар по ТЕЦ-5 у Харкові. Фото: ДСНС

Ракетний удар по ТЕЦ-5 у Харкові. Фото: ДСНС

Повітряна тривога. У Львові та області її у неділю оголошували двічі. Перший раз о 11:19, за попередніми даними відбувся запуск ракет з Чорного моря.

Другий раз – о 19:29. Була інформація про запуски ракет Х101 бомбардувальниками Ту-95 із акваторії Каспійського моря. Також  «Калібрів» з Чорного моря. Ворог завдав масованого удару по енергетичній інфраструктурі України, зокрема по ТЕЦ-5 у Харкові (двоє людей загинули). Перебої зі світлом були: у Києві, Харкові та області, Полтаві, Краматорську, Одеській, Дніпропетровській, Сумській областях.

Загалом увечері росіяни випустили по сходу України 12 крилатих ракет, 9 – збила протиповітряна оборона.

Ситуація на фронті. За даними Генерального штабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки противника неподалік Майорська та Красногорівки. У районах Миколаївки Другої та Зайцевого бої тривають.

Ворог зазнав значних втрат на Херсонському напрямку. Триває звільнення населених пунктів у Харківській та Донецькій областях. В Луганській – російські військові з родинами залишили місто Сватове.

Загалом, за минулу добу, ЗСУ вдалось витіснити ворога з понад двадцяти населених пунктів.

Фото: ЗСУ

Учора головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що Збройні Сили України від початку вересня повернули під контроль України понад 3000 кв км території. Звільнено понад 40 населених пунктів в Харківській області.

Міністерство оборони рф офіційно визнало, що окупаційні війська втекли з території майже усієї Харківщини.

Акцент дня. Аеропорт «Львів» може першим відновити польоти в Україні, – Мінінфраструктури. Основна перешкода для відновлення польотів цивільних суден – безпека, а не технічні питання.

Чому це важливо? Це буде перший крок повернення до мирного життя. Адже українське небо закрите для польотів цивільних літаків із першого дня повномасштабної військової агресії рф – із 24 лютого цього року.

Ключові події:

1. «Ми показали, що здатні перемогти, але нам треба більше зброї», – Кулеба. «Чим більше зброї ми отримаємо, тим швидше ми переможемо, і тим швидше закінчиться ця війна».

2. Як виглядатиме завод Baykar з виробництва безпілотників в Україні. Фото. Українські фахівці долучатимуться до розробки та виробництва БпЛА.

3. Лише чверть навчальних закладів у Львові вчаться в очному форматі. Понад 76% навчальних закладів проводять уроки за змішаним режимом.

4. Запорізька АЕС повністю зупинена, – Енергоатом. Через російські обстріли пошкоджено всі лінії зв’язку АЕС з енергосистемою України.

5. ФК «Карпати» зіграли матч у футболках присвяченим львівським десантникам. Поєдинок на стадіоні «Україна» завершився з рахунком 4:0 на користь левів.

Пам’ятка дня. Фатальний танець ціною життя. 11 вересня християни східного обряду відзначали Усікновення глави Іона Хрестителя. Ніде в світі ви не побачите зображення «Усікновення голови Іоана Хрестителя» в такому урочистому вигляді, як це є в нашому соборі Вірменської апостольської церкви. Масштаб і сенс цієї роботи вражає.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!