Скільки на Львівщині хворих із Covid-19. Актуальні дані

2286 0
За учорашній день лабораторні центри провели 2 681 ПЛР-тест.
Photo by Spencer Backman on Unsplash

Photo by Spencer Backman on Unsplash

За минулу добу, 16 березня, у Львівській області підтвердили 884 нових випадків заражень коронавірусом. У Львові Covid-19 підтвердили 497 місцевих жителів. Загальна кількість хворих у нашому регіоні збільшилася до 89 008 осіб, повідомляє ЛМР.

Читайте також: Весняне дежавю. Коли у Львові можуть ввести локдаун

За учорашній день лабораторні центри провели 2 681 ПЛР-тест.

Від ускладнень небезпечної недуги за минулу добу померли 17 осіб. Загальна кількість летальних випадків в області становить 2 430.

Станом на середу, 17 березня, в Україні підтвердили 1 489 023 випадків коронавірусу. За учорашній день в країні захворіли 11 833 українці.

Станом на учора, з 4 тисяч медичних працівників, які працюють у ковідних лікарнях області, першу дозу вакцини отримали 2 300 осіб. Це в середньому становить лише 60% працівників медустанов.

Читайте також: Ліжок для хворих із коронавірусом у Львові залишилося лише на два тижні

На Львівщині, за словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, стрімко наближається до «червоної зони». Він заявив, що якщо 50-70% усіх областей опиняться у «червоній зоні», то уся країна піде на жорсткий карантин. Проте, з огляду на можливий загальнонаціональний локдаун, на Львівщині наразі не планують вводити додаткових карантинних обмежень. За словами Івана Собка, з огляду на заповненість Covid-лікарень та приріст хворих, які тепер довше лікуються у стаціонарі, Львівщина може потрапити у червону зону вже наступного тижня. Так, Львівська обласна інфекційна лікарня та Центр легеневого здоров'я заповнені хворими із коронавірусом та підозрою на нього уже на 94%. 

Додамо, що Львові вирішили розгорнути додаткові ліжка у поліклінічних денних стаціонарах. На першому етапі планують відкрити 36 ліжок в амбулаторному відділення, яке знаходиться у 8-й лікарні, 150 ліжок у 2-му поліклінічному відділенні на вул. Мазепи, 60 ліжок у 4-тій поліклініці на пр. Червоної Калини, 70 ліжок у 2-гій поліклініці на вул. Симоненка, 50 ліжок у 10-тій клінічній лікарні на вул. Бой-Желенського. А на Львівщині, за словами керівника робіт з ліквідації надзвичайної ситуації, заступника голови Львівської ОДА Івана Собка, на Львівщині необхідно забезпечити додаткових 600 ліжкомісць, щоб у випадку збільшення кількості хворих бути готовими надати належну допомогу і врятувати людські життя.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!