Медсестра з Лисичанська, що вийшла заміж у львівській лікарні, вирушила на реабілітацію за кордон

1980 0
Такі евакуації за кордон наразі відбуваються щотижня.
ФОТО: ПЕРШЕ ТМО ЛЬВОВА

ФОТО: ПЕРШЕ ТМО ЛЬВОВА

Сьогодні півсотні українців, які постраждала від російсько-української війни, зранку вирушили зі Львова на лікування та реабілітацію до Німеччини. Серед них – медсестра з Лисичанська Оксана Баландіна, що наприкінці березня втратила ноги та чотири пальці лівої руки під час вибуху на Сході України.

«Вона втратила ноги, наступивши на міну, але не втратила жаги до життя. Жінка вийшла заміж просто в лікарняній палаті, а їхній з чоловіком перший весільний танок розчулив весь світ», – повідомляють у Першому ТМО Львова.

Читайте також: До Львова з Бахмута доправили 15-річну дівчинку, яка керувала авто з простреленими колінами

За словами медиків, такі евакуації за кордон наразі відбуваються щотижня.

Читайте також: До Львова прибув медичний дрон, здатний перевозити ліки та кров у важкодоступні зони

Також серед евакуйованих 30-річний Сергій Гімюш – волонтер з Києва, який втратив ногу під час обстрілу в Харківській області та 63-річного Олександра Якуба з Харкова, який постраждав від обстрілів градами.

Нагадаємо, що 23-річна медсестра з Лисичанська втратила ноги наприкінці березня. Жінка обернулася, аби попередити коханого про небезпеку, а вже за секунду під нею розірвалася міна. Трагедія трапилася 27 березня. Оксана з Віктором поверталися додому знайомою стежкою. Вона йшла попереду, він за нею. Коли побачила перед собою снаряд в землі, повернулася до чоловіка, щоб сказати йому про це. Встигла тільки крикнути: «Дивись», і пролунав вибух.

Віктор дивом не постраждав, а от Оксані відірвало ноги та чотири пальці лівої руки.

Фото Першого ТМО Львова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!