Медики розповіли про стан госпіталізованих унаслідок отруєння в львівській мережі ресторанів

1322 0
Стан у всіх середньої важкості.
Фото: pravda.lutsk.ua

Фото: pravda.lutsk.ua

Стан 29 людей, серед яких троє – діти, які через масове отруєння в одному з закладів громадського харчування у Львові потрапили до лікарні, середньої важкості. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомив директор Львівської обласної інфекційної лікарні Сергій Федоренко.

В усіх госпіталізованих виявили гостру кишкову інфекцію, подібну до сальмонельозу.

Читайте також: Кір, менінгокок, дизентерія. Які хвороби реєстрували цього року на Львівщині

«Стан госпіталізованих не важкий, а середньої важкості. Пацієнти отримують всі необхідні лікувально-діагностичні процедури та заходи. Діагноз у пацієнтів наразі попередній, адже аналізи на виділення сальмонели вимагають кількаденної роботи», – каже він.

Нагадаємо, що спершу було відомо, що через масове отруєння в одному з закладів громадського харчування Львова до лікарні госпіталізували 26 людей, з них троє дітей. Згодом, кількість потерпілих через масове отруєння закладах однієї з ресторанних мереж Львова зросла до 29 осіб, троє з яких діти – віком 6, 7 та 9 років. Вони могли отруїтись, харчуючись ресторанах однієї мережі, розташованих у різних районах міста. Як уточнює Zaxid.net, отруєння сталося в одному з ресторанів львівської мережі «Томатіна». Відомо, що всі потерпілі їли страви з соусом «карбонара», їх уже вилучили з меню. Держпродспоживслужба проводить перевірку у закладах мережі, дотичних до приготування соусу працівників тимчасово відсторонили.

За фактом слідчі територіального підрозділу поліції відкрили кримінальне провадження. Наразі триває досудове розслідування, правоохоронці встановлюють обставини події, призначені експертизи.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!