Медики у Львові видалили у 12-річній дівчинці величезний утвір, що займав пів черевної порожнини

1695 0
Рік тому у її старшої сестри також виявили схожу патологію і вже успішно прооперували.
Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

Львівські медики видалили у 12-річної дівчинки величезний утвір лівого яйника, який займав пів черевної порожнини. Разом із пухлиною довелось видалити і сам яйник. Про це повідомили у пресслужбі Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру.

Про пухлини та їхнє лікування у родині пацієнтки лікарні Надійки знають чимало. Рік тому у її старшої сестри також виявили схожу патологію і вже успішно прооперували, а в грудні минулого року до гінекологів львівського Охматдиту сімʼя звернулась із молодшою донькою, зі скаргами на різке збільшення живота.

Читайте також: Львівські лікарі врятували семирічну дівчинку, яка проковтнула магніти

 Живіт виріс раптово, буквально на очах. Жодних інших симптомів у дівчинки не було. Після обстеження та встановлення діагнозу пацієнту скерували до Центру на спеціалізоване лікування.

«Утвір був досить великий, тому потрібно було негайне оперативне втручання після короткого дообстеження. Операція була комбінована, з використанням лапароскопічного та відкритого методу. Яйник із пухлиною довелось видалити, але інший яйник – без ураження і здоровий – збережено»,  розповів лікуючий лікар Надійки, завідувач кафедри дитячої хірургії Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького, дитячий хірург Центру Андрій Кузик.

Медики очікують, що результати патогістологічного дослідження пухлини будуть позитивні. Тож після реабілітації у фахівців-гінекологів Охматдиту Надійка зможе у майбутньому стати щасливою мамою. Окрім цього, лікарі наголошують на необхідності регулярних профілактичних обстежень у дітей та підлітків, адже на початкових стадіях такі захворювання протікають безсимптомно.

Нагадаємо, що у Львівській лікарні прооперували немовля із вродженою вадою стравоходу, яка загрожувала життю дитини. Операцію провели на другий день після народження хлопчика.

_________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!