Медзаклади Львівщини мають зробити запаси пального, харчів і води на випадок блекауту

844 0
Резервне джерело живлення є обов’язковою умовою для того, щоби такий заклад мав конктракт з Національної службою здоров'я України.
Фот: Роман Балук

Фот: Роман Балук

Імовірність роботи закладів охорони здоров'я в режимі тотальної відсутності електроенергії у Львівській області є досить високою. Усі лікарні Львівщини забезпечені генераторами й іншими резервними джерелами живлення. Окрім цього, медзаклади мають зробити запаси пального на випадок тривалої відсутності електроенергії.

Джерело: керівник департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Орест Чемерис у коментарі Tvoemisto.tv, заступник голови ЛОВА Іван Собко 

«Наявність резервного джерела живлення є обов’язковою умовою для того, щоби такий заклад мав конктракт з Національної службою здоров'я України. Відповідно, кожен стаціонар, особливо, коли ми говоримо про операційний блок, відділення хірургічного профілю забезпечені альтернавнимми джерелами живлення»,  каже головний медик області.

Читайте також: Медичні заклади на Львівщині поділять на чотири кластери. Що зміниться

Як уточнив під час наради з керівниками закладів охорони здоров’я профільний заступник керівника Львівської ОВА Іван Собко, медичні заклади мають першочергово отримувати паливно-мастильні продукти для роботи генераторів, а у колективах закладів охорони здоров'я повинен бути прописаним розподіл функцій та послідовності дій на випадок відсутності електроенергії як у конкретних населених пунктах, так і в області загалом. 

За словами Ореста Чемериса, абсолютна більшість закладів охорони здоров'я опалюються централізовано, деякі – мають котельні. Загалом усі медичні заклади області повинні зробити необхідні запаси палива, харчів та води для того, щоб працювати у час блекаутів автономно. А забезпечення зв'язку між медичними закладами відбуватиметься за допомогою станцій Starlink.

Читайте також: Уві сні вона не дихає. Історія Софійки, якій потрібна допомога

Нагадаємо, що напередодні у Львові дітям провели дві складні операції під час масованої ракетної атаки. Дівчинці провели додаткову фіксацію голівки стегра. У хлопця виявили гострий апендицит і терміново зробили лапароскопічну апендектомію.

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!