Медзаклади України будуть закуповувати ліки через Prozorro

2112 0
Нов асистема закупівель дозволить спростити процес закупівлі ліків.
Фото: uk.etcetera.media

Фото: uk.etcetera.media

Із наступного року в Україні закуповуватимуть ліки через систему електронних торгів Prozorro. Про це інформує прес-служба Міністерства економічного розвитку та торгівлі України. 

Читайте також: Як перевірити ліки на підробку. Інструкція

МОЗ, Мінеконом розвитку та агенція GMDN підписали меморандум, відповідно до якого з 2019 року українські медзаклади будуть закуповувати  медикаменти за міжнародним класифікаторм, який згодом інтегрують у систему Prozorro, що дозволить спростити процес закупівлі ліків.

«Сьогодні ми робимо ще один крок назустріч сучасній охороні здоров’я в Україні — крок до єдиного медичного простору з Європою та усім світом. Це великий прорив. Ми першими з усіх країн, що вийшли з-під окупації совєтів, впроваджуємо міжнародний класифікатор для медичних виробів», —  повідомила очільниця МОЗ Уляна Супрун.

Читайте також: (Не) обов’язкова безпека. Навіщо відвідувачів змушують купувати бахіли

За словами заступника керівника Мінекономрозвитку Макса Нефьодова, раніше медзаклади могли розбивати предмет закупівлі і купувати медикаменти за прямими договорами за завищеними цінами. Натомість як система електронних закупівель Prozorro дозволить конкретно визначати, який саме медичний виріб закуповується і які характеристики він повинен мати.

Довідка

Класифікатор GMDN — це база даних, що містить інформацію про всі типи медичних виробів  і використовується у 70 країнах світу. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!