Київ

Мер Києва підтримав петицію, яка вимагає розірвати договори про оренду землі УПЦ МП

802 0
Кличко розказав, як вигнати російську «церкву» з української землі.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Мер Києва Віталій Кличко підтримав вимоги киян щодо скасування права Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) на користування земельними ділянками в місті. Про це йдеться у відповіді Кличка на відповідну петицію, що набрала необхідні 6 тисяч підписів.

Необхідність такого кроку автор петиції, Максим Кондрюк пояснює тим, що на дев’ятий рік війни «московські попи продовжують дурити голови українцям та ще й на виділеній Київською міською радою землі».

У своїй відповіді Кличко зазначив, що підтримує петицію, «враховуючи повномасштабне вторгнення РФ і триваючу широкомасштабну збройну агресію на території України, а також актуальний суспільний запит».

За його словами, нині триває робота щодо інвентаризації земельних ділянок, переданих в оренду або користування організаціям, які пропагують чи заперечують факт військової агресії РФ та несуть загрозу національній безпеці України.

«На розгляд Київської міської ради вносяться та Київською міською радою розглядаються рішення про відмову у наданні земельних ділянок зазначеним релігійним організаціям», – наголосив Кличко.

Також, за словами мера, додатковою підставою для припинення договорів оренди стане ухвалення Верховною Радою законопроєкту №8371, яким унеможливлюється діяльність «релігійних організацій, керівний центр яких знаходиться за межами України, в державі, яка здійснює збройну агресію проти України».

«Після прийняття Верховною Радою зазначеного законопроєкту, орендодавці земель комунальної власності територіальної громади Києва будуть вживати заходів щодо розірвання договорів оренди з УПЦ на підставі нової норми законодавства», – наголосив Кличко.

Нагадаємо, депутати Білоцерківської міськради позбавили землі 10 парафій УПЦ МП.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!