Політична реклама

Мер Львова пропонує фінансувати ОСББ з бюджету

1638 0
Від початку року у Львові зареєстрували 29 нових об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Загалом на сьогодні у Львові мешканці 527 будинків створили 459 об’єднань.

Про це 22 жовтня йшлося на Всеукраїнському форумі ОСББ у Львові, на який приїхало близько 170 учасників зі всіх регіонів України, інформує Zaxid.net.

Загалом громада активно створювала об’єднання з 2006 по 2010 року. Зараз, за словами міського голови, цей рух стабілізувався, однак нема дуже великої динаміки. Вихід він бачить у тому, щоб такі об’єднання отримували співфінансування своєї діяльності з міського та державного бюджетів.

«Якщо запрацює формула 50% на 50%, тоді буде дуже великий бум», – переконаний Андрій Садовий.

Крім того, близько 60% мешканців хочуть створити ОСББ у своїх будинках. «Вони, може, не до кінця готові, адже це діяльність, яка потребує певної готовності, лідерства, відповідальності. Але що більше ми будемо розпрацьовувати цю систему, то більше ОСББ буде створено», – повідомив директор Інституту міста Олександр Кобзарев.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!