Без тепла, води та світла. Мер Маріуполя просить «тишу» і «зелений» коридор для евакуації населення

1128 0
Мерія готує евакуацію, але окупанти не дають її здійснити.
Фото: Маріупольська міська рада

Фото: Маріупольська міська рада

Через те, що Маріуполь цілодобово знаходиться під ворожими обстрілами, мер міста Вадим Бойченко просить надати «зелений» коридор, «тишу» для евакуації населення та гуманітарну допомогу. Про це Вадим Бойченко зазначив в ефірі українських телеканалів.

За його словами, Маріуполь залишається без тепла, води та електроенергії, у лікарнях три сотні поранених, але лікарні також обстрілюють.

Читайте також: Дев’ята доба протистояння російському вторгненню. Ситуація в Україні

«Ми кричимо на всіх рівнях: Збройним силам України потрібна допомога. Наші героїчні воїни, полк «Азов», Національна гвардія, морська піхота, поліція – вже всі борються за межі нашої батьківщини. Форпост Маріуполь сьогодні під українським прапором. Але нам потрібна і військова допомога, і коридор, і тиша, щоб можна було евакуювати мирне населення. Я прошу, благаю про підтримку місту Маріуполю», – заявив Вадим Бойченко.

Мер зазначив, що вже кілька днів місто знищують «Градами», гаубицями, авіацією. Говорити про стабілізацію не доводиться.

За словами Бойченка, в місті немає тепла, води та електроенергії, закінчуються продукти та медикаменти. Лікарі переїхали до лікарень разом із сім'ями, але по лікарнях теж стріляють з гармат.

Мерія готує евакуацію, але поки немає режиму тиші, це складно зробити.

«Не знаю, чи має російська сторона бажання. Можливо, вони мають бажання стерти Маріуполь з лиця землі», – додав мер.

Нагадаємо, що унаслідок російських обстрілів Маріуполя Донецької області 27 лютого 6-річна дівчинка отримала смертельні поранення, вона померла у лікарні. Бригада медиків боролася за її життя, а у той час її мати стояла біля машини «швидкої». Батько дитини також отримав поранення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!