Мера Сколе взяли під варту із заставою понад ₴140 тисяч

2504 0
Володимира Москаля відсторонили від посади на 60 днів.
фото: ukrnationalism.com

фото: ukrnationalism.com

У п'ятницю, 20 липня, Галицький районний суд Львова обрав запобіжний захід мерові міста Сколе Володимиру Москалю. Його триматимуть під вартою до 14 вересня із правом внесення застави майже 141 тис. грн. Про це повідомляє Zaxid.net 

Під час судового засідання прокуратура клопотала про найсуворішу міру запобіжного заходу із заставою у 299 прожиткових мінімумів, що становить понад 550 тисяч гривень, та про те, щоби підозрюваного взяли під варту.

«Перебуваючи на волі, Москаль Володимир Богданович може чинити неправомірні дії та вплив на учасників, яких ще не допитали стосовно затримання у середу, 18 липня», ‒ заявила прокурорка на суді.

Читайте також: Голову райдержадміністрації на Львівщині спіймали на хабарі у 1,5 тис. доларів

Натомість захист підсудного вважає згадане затримання незаконним. Адвокати переконують: у той день їхній підзахисний не вчиняв жодного злочину та дій для підписання договорів, і називають суму застави у 550 тис. грн занадто великою. Адже таку, за їхніми словами, застосовують у виняткових випадках. Тому попросили суддю Віталія Радченка зменшити заставу до розміру неправомірної вигоди, в отриманні якої звинувачують очільника Сколе, а це ‒ майже 70 тисяч гривень.

«Це кіно з фальшивим сценарієм. Відбулася купівля-продаж, під час яких продавець за свій рахунок оплатив усі послуги, визнавши це. Тоді про який склад злочину можна говорити?», ‒ відреагував на клопотання прокуратури підозрюваний Володимир Москаль.

Після нарадчої кімнати Галицький районний суд вирішив взяти Володимира Москаля під варту: «Керуючись статтями 369 і 376 Кримінального Кодексу України, суддя ухвалив: клопотання старшого слідчого про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою задовольнити і застосувати його щодо Володимира Москаля на термін до 14 вересня 2018 року включно. Також визначити розмір застави 140 тис. 960 грн».

Також Володимира Москаля відсторонили від посади на 60 днів.

Раніше ;Tvoemisto.tv писало, що 42-річний Володимир Москаль вимагав переоформити на свою матір гаражне приміщення вартістю приблизно 70 тисяч гривень. Посадовця затримали учора, 18 липня, на Сколівському кладовищі.

19 липня прокуратура Львівщини повідомила про підозру міському голові Сколе за ч. 3 ст. 386 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище), яка передбачає до 10 років ув’язнення, трирічне позбавлення права обіймати осади та конфіскацію майна. Наразі вирішують питання запобіжного заходу. 

Додамо, що у квітні міський голова Сколе пропонував встановити у центрі міста шибеницю для корупціонерів та публічно карати за хабарництво.

Читайте також: Львівського прокурора затримали на хабарі

Нагадаємо, що у 2015 році правоохоронці вже затримували Володимира Москаля за хабар у 18 тисяч гривень. Тоді на час розгляду справи його відпустили під заставу у 48 тисяч гривень і на два місяці відсторонили від роботи. Цього року у березні його засудили до 6,5 років позбавлення волі. Однак посадовець подав апеляцію і впродовж цього часу виконував обов’язки міського голови Сколе. Тож цього разу його затримали у період розгляду апеляційної заяви.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!