Мешканець Львівщини воював за «днр» та обстрілював Азовсталь

1262 0
Окрім бойових дій він проводив й інформаційну пропаганду.
Фото: gettyimages

Фото: gettyimages

СБУ повідомила про підозру мешканцю Львівщини добровільно приєднався до терористичної організації однієї з квазіреспублік та воював в складі 1-го армійського корпусу народної міліції «днр». Про це повідомили у Службі безпеки у Львівській області.

Разом з окупаційними військами зрадник з позивним «Поляк» неодноразово здійснював обстріли позицій військовослужбовців Збройних сил України у Маріуполі Донецької області. Окрім бойових дій він проводив й інформаційну пропаганду. 

«Чоловік фігурував в інтерв’ю з «військовим журналістом» країни-терористки де нівелював значення української влади. А згодом, на камеру, «Поляк» демонстративно здійснював артилерійський обстріл з БМ-21 по металургійному комбінату «Азовсталь». Таку інформаційну пропаганду медіа окупанта вдало використовували для виправдання злочинних дій рф щодо України», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Двох львів'ян судитимуть за злочини проти миру і підтримку росії

Слідчі СБУ зібрали масив доказової бази, яка підтверджує протиправну діяльності бойовика. Йому заочно повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 2 ст. 260 (участь в не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях) та ст. 258-3 (участь в терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України.

За матеріалами СБУ Галицьким районним судом Львова зловмиснику винесено вирок – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що у Львові судитимуть чергового прихильника країни-терориста. Він створив у соцмережах групу  під назвою «Львівська народна республіка». 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.




Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!