Мешканка Києва передавала ворогу координати для ракетних ударів

1038 0
Слідство щодо її спільника триває.
Фото: Київська міська прокуратура

Фото: Київська міська прокуратура

Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно жительки столиці за обвинуваченням у вчиненні державної зради. Про це повідомляють у відомстві. 

«За даними слідства, з березня по червень 2022 року 60-річна мешканка Києва, діючи на замовлення представників спецслужб рф, разом з іншим громадянином України збирала інформацію про місця розташування військової техніки ЗСУ, блокпостів тероборони, об’єктів критичної інфраструктури, а також цивільних та військових об’єктів у м. Києві та Київській області», − йдеться у повідомленні столичної прокуратури. 

Читайте також: У Києві − масштабна ДТП за участі маршрутки. Понад 20 постраждалих

Зібрану інформацію, а також фото та координати розташування об’єктів підозрювана через спільника передавала російським кураторам за допомогою мобільних додатків. Загалом у такий спосіб зловмисниця передала дані про 21 вищевказаний об’єкт.

Під час обшуку у помешканні обвинуваченої правоохоронці вилучили мобільний телефон, комп’ютерну техніку, флеш-носії та записи з доказами протиправної діяльності. На цей час обвинувальний акт відносно зловмисниці скерували до Голосіївського районного суду міста Києва для розгляду по суті. Слідство щодо її спільника триває.

Нагадаємо, працівник секретаріату Кабінету міністрів України 15 років шпигував на користь росії, з 2007-го до 2022-го року з перервою в 5 років. Його засудили до 12 років позбавлення волі.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!