Мешканці Львівщини передали давній іконостас десантникам з Дніпропетровщини

1369 0
Щоб отримати святиню, військові проїхали понад три тисячі кілометрів.
Фото: АрміяInform

Фото: АрміяInform

Мешканці села Мшана поблизу Львова передали дніпропетровським військовослужбовцям іконостас зі старого Свято-Введенського храму. Відтепер святиня перебуватиме у каплиці воїнів 25-ї повітрянодесантної бригади, яка дислокується у селі Гвардійське на Дніпропетровищині. Про це пише АрміяInform.

Давній храм зведений ще у 1799 році. А переданий десантникам іконостас був зроблений у 1989 році на замовлення православної громади села Мшана. Тоді його освячував Благочинний Городоцького району Созонт Чобич. Щоб отримати святиню, військові проїхали більше 3000 км.

«Для нас це дуже знаково. Це намолена святиня, яка стане окрасою нашого храму. Ми щиро вдячні громаді села Мшана за такий щедрий дар. І цей іконостас стане ще одним символом цілісності нашої держави та єдності людей нашої України», – каже заступник командира батальйону 25-ї бригади майор Анатолій Онацький.

Іконостас виконаний у традиційному стилі та має три яруси. Місцеві мешканці вірять у його потужну чудодійну силу, бо він намолений не одним поколінням. Передав святиню військовим отець Іван Буфан.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!