На відновлення будинку у Львові, де стався вибух, потрібно близько мільйона гривень

1281 0
Мешканці будинку на вулиці Ковалевської, де стався вибух, повернулись у домівки, але не всі.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

У Львові у будинок на вул. Софії Ковелевської,3, де у грудні стався вибух, повернулись мешканці. Нині там проводять аварійно-відновлювальні роботи. Про це у коментарі Тvoemisto.tv розповів заступник голови Шевченківської райадміністрації Святослав Костяка.

Читайте також: З'явилося відео із місця вибуху на вулиці Ковалевської у Львові 

Він каже, що до нового року усі мешканці уже були у домівках. Окрім тих, у чиїй квартирі вибухнуло, та тих людей, які мешкали по сусідству.

«До нового року мешканці повернулися у свої квартири. Не повернулися мешканці квартири, яка відновлюється капітально, також суміжної. Було звернення мешканців про відновлення їм водо-, газо- та електропостачання», – розповідає Святослав Костяка.

Будинок не був аварійним, каже Святослав Костяка. За результатами експертного обстеження, тут проводять ремонт – відновлюють капітальну стіну, яку знесло вибухом.

«Є проєктно-кошторисна документація, підрядник працює, відновлює конструктивні елементи будинку. Районна адміністрація подала звернення на виділення коштів на ці роботи. Потрібно близько мільйона. Виділятимуть із резервного фонду», – каже Святослав Костяка.

Читайте також: Усіх мешканців будинку на вулиці Ковалевської, де стався вибух, виселили

У квартирах, де повибивало вікна, мешканці проводять ремонт за власний кошт. Згодом, каже Святослав Костяка, будуть розбиратися із винуватцем вибуху. Зараз ведеться слідство.

У будинку є 19 квартир, де прописані 34 людини. Після того, як стався вибух, люди переїхали до родичів, дві сім'ї поселились у готелі.

Нагадаємо, що 18 грудня близько 12.00 на вулиці Софії Ковалевської, 3 у Шевченківському районі Львова стався вибух на третьому поверсі житлового будинку. Унаслідок події постраждали двоє осіб (жінка і чоловік, які мешкали в квартирі). Жінку госпіталізували у 8-му міську лікарню, а чоловіка – в обласну. На місці працювало понад 20 рятувальників.

Вибух пошкодив у будинку одну фронтальну несучу стіну, інші тріщини були незначні. На місці працювала комісія Шевченківської адміністрації, яка встановлювала ступінь руйнувань у будинку.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!